Az orvos nem hitt a szemének (x)
Két kisfiú, akik sok évnyi epilepsziás rohamokkal teli év után javulni kezdtek. Bence újra jár, Gergő pedig végre elkezdett beszélni.

Dajka fiúk 4.png
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 12 éves Bence és 11 éves öccse, Gergő genetikai betegséggel születtek. Ataxiás agyi bénulást állapítottak meg náluk. Ennek tetejébe kiskoruk óta mindketten súlyos epilepsziás rohamoktól szenvednek.

Bencét újra kellett éleszteni

–  Bence tavaly október 2-án akkora epilepsziás rohamot kapott, hogy teljes oxigénhiány lépett fel nála. Úgyhogy mire a mentő kiért, én meg apa újraélesztettük. Oxigénhiányosan olyan 10 percig volt - idézte vissza a szörnyű napot az édesanya.

Dajka fiúk 1.png

A kisfiú, mikor pár nap múlva kiengedték a kórházból, már nem tudott menni, így babakocsival közlekedtek vele. Az édesanyja megszokta már, hogy a két fiú fokozott figyelmet igényel, hiszen a genetikai betegségük, az évek óta nagy dózisban szedett epilepsziás gyógyszerek vagy a sorozatos epilepsziás rohamok miatt is folyamatosan sérültek az értelmi képességeik.

A szülőknek mégis rossz volt nézni, hogy Bence akart volna menni, de nem engedelmeskedtek a lábai. Bence anyukájának az egyik ismerőse ajánlotta a C-Peptide-et, ami meglepően gyorsan javulást hozott mind a két fiú fejlődésében.

Így segített a C-Peptide

- Bence három hét alatt, ameddig a rehabra kellett hordani, elkezdett járni. Úgy, hogy egyik kezét fogni kellett, és úgy már tudott járni. Ezt a doktornő nem akarta elhinni. Utolsó nap, mikor vittem a tornára, már a saját lábán ment be a szobába. Nem akarta elhinni, mert azt mondta, hogy olyan gyerekkel még nem találkoztak ezelőtt, aki epilepsziás, újraélesztett, és hogy ilyen gyorsan felépül. Ők még ilyet nem láttak - mesélte büszkén az édesanya.

Dajka fiúk 2.png

A C-Peptide idegrendszer-regeneráló hatását már nagyon sok beteg tapasztalta. A legtöbb epilepsziás betegnél pedig a rohamok számának és intenzitásának a csökkenését is észrevették a hozzátartozók. 

- Bence most háromfajta gyógyszert szed, de ez mind erős gyógyszer. És emellett is folyamatosan nagy rohamok voltak, és napi öt vagy hat kisroham. Amióta a C-Peptide-et adjuk neki, megálltak a rohamok, teljesen. Semmi, se nagy, se kicsi. Semmi. Gergőnél is csökkenteni kell a gyógyszert, mert sok neki. 

A gyerekek elkezdtek beszélni

A két kisfiú eddig nem beszélt, Gergő a C-Peptide használata óta elkezdett szavakat mondani. Pár szó, de a szülőknek a mindenséget jelenti. Az édesapa végtelen mosollyal meséli, hogy miket szokott mondani a fia: - Mondja, hogy anyuci, apa, szeretlek, szia, hinta-palinta, régi Duna, mondja hogy cica, kutya.

Az anyuka büszkén hozzáfűzi: - Meg reggelente felkel, és az az első szava, hogy anyuci, szia! Ez az első szava minden reggel. Ezelőtt soha nem mondott ilyet. 

A fiúk szülei a gyerekek folyamatos visszafejlődéshez voltak hozzászokva. Most valami megváltozott, a fiúk elkezdtek fejlődni, és emellett a rohamaik is csökkentek, így orvosi ellenőrzés mellett az agyukat súlyosan károsító, erős gyógyszereket is elkezdhetik csökkenteni.

Nagyon sokat ártott nekik a gyógyszer. Mióta adjuk nekik a C-Peptide-et, építeni kellett lefele. Hála Istennek. És nagyon remélem, hogy eljutunk majd odáig, hogy nem kell majd nekik gyógyszert szedni - mondta bizakodva az édesanya.

A cikkben leírtak a Max-immun Kft. kereskedelmi kommunikációja, nem a Femina szerkesztősége által szerkesztett tartalom. A közzétett információkat nem hagyta jóvá az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, vagy bármely más egészségügyi testület. A  Max-immun Kft.- nek nincs szándékában betegségeket diagnosztizálni, kezelni, gyógyítani, vagy megelőzni. A cikkben megosztott információk célja kizárólag oktatási célokat szolgál. Kérjük, minden esetben konzultálj kezelőorvosoddal, különösen terhesség, szoptatás, gyógyszeres kezelés vagy fennálló betegség esetén.
Ezt is szeretjük