Az emésztőrendszer betegségeinek lelki háttere
Biztos, hogy csak a testeddel van a baj? Mit jelez a lélek, ha beteg a gyomor?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A táplálkozás egy az egyben a helyes gondolkodást, a kiválasztás pedig a helyes információ-feldolgozást szimbolizálja. Azzal, hogy eszel, magadhoz veszel bizonyos javakat, melyeket testedben feldolgozol, majd eldöntöd, hogy mi az, ami számodra hasznos – azt elraktározod -, és mi az, ami számodra haszontalan – azt kiválasztod, majd megszabadulsz tőle.

Ugyanez a helyzet az élet minden területén is: érnek bizonyos impulzusok – események, vágyak, érzelmek -, melyeket rangsorolnod kell, emésztened kell, és objektív, számodra megfelelő döntést kell hoznod, hogy mi az, amit szeretnél megtartani, és mi az, amit azonnal ki kell engedned ahhoz, hogy lelki békéd egyensúlyban maradjon.

A táplálkozás folyamata

A harapás vagy a rágás – tehát a szájüregi feladatok – a vadászatot és az életben maradási ösztönt szimbolizálják. Ezután a táplálék a gyomorba kerül, ahol a gyomorsav lebontja a táplálékot, tehát ártalmatlanítja a téged ért impulzusokat. A vékonybél analizál, és részekre bont, eldönti, hogy mire van szükséged, és mire nincs – a vékonybél tehát az ítélőképességed. A vastagbél a vékonybél döntése alapján kiválasztja a számodra haszontalan részeket – ez szimbolizálja az akaraterődet -, majd továbbítja a végbélnek, ami kivezeti a testből.

Táplálék mennyisége

A száj a bekebelezés szimbóluma, használata a táplálkozásban a létfenntartáshoz szükséges, hiszen itt viszed be az életben maradásodhoz szükséges táplálékot. Ha valaki nem eszik, akkor életösztöne nem elég erős. Ugyanakkor viszont, ha túl sokat, akkor önbizalomhiányát igyekszik azzal pótolni, hogy minél több életerőt vesz magához.

A harapás és a fogak

A harapás a támadás, az agresszió jele. Mivel az ember nem vicsoroghat annyit, mint az állatok, így a bennünk lévő feszültséget nem tudjuk olyan mértékben levezetni, mint a primitívebb élőlények. Így például, ha fogaid sorvadnak, vagy sok lyukas fogad van, esetleg éjszaka csikorgatod őket, akkor nem vagy képes a benned lévő agressziót levezetni.

Fogíny

A fogíny a fogak talaja. Mivel a fogak az agressziót jelképezik, így az íny az agresszió táptalaját, vagyis azt, hogy milyen életerővel és magabiztossággal vágsz bele az életbe, a feladatokba, a kihívásokba. Ha állandó fogínyvérzéssel küszködsz, akkor valószínűleg nem vagy elég erős ahhoz, hogy megküzdj azért, amit el szeretnél érni. Nem elegendő az önbizalmad, túl érzékenyen érintenek az akadályok.

A nyelv

A nyelv a kommunikációval, a személyiséggel és a szexuális tevékenységgel is kapcsolatba hozható. Így a nyelv problémái – mint a nyelv betegségei, a dadogás, vagy akár a rendszeres és gyakori nyelvbotlás – arra jellemző, aki képtelen a társadalmi, szexuális vagy érzelmi beilleszkedésével kapcsolatos elfojtásait megoldani, kiengedni, feloldani.

Szűrővizsgálat házilag

Az emésztőrendszeri bajok sokszor egészen addig rejtve maradnak, amíg tüneteket nem okoznak. Épp ezért hasznos otthon is elvégezhető tesztünk, mert már a korai stádiumban kimutatja a szabad szemmel nem érzékelhető vérzéseket a székletben, aminek köszönhetően sok betegséget megelőzhetsz.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

A nyelés és a nyelőcső

A nyeléssel befogadod a táplálékot, megengeded, hogy véglegesen a szervezetbe kerüljön, hogy ott időt és energiát fektess annak feldolgozására. Ha nyelési problémáid vannak, vagy valamilyen nyelőcsővel kapcsolatos betegséggel küzdesz, esetleg gyakran nyelsz félre, az mind-mind azt jelzi, hogy képtelen vagy lenyelni a veled történő eseményeket, nem szeretnéd feldolgozni az élethelyzeted, vagy nem akarsz megbékélni azzal, amiben éppen élsz.

Hányinger

Ha állandó vagy rendszeres hányingerrel küzdesz, az azt jelenti, hogy fizikailag vagy lelkileg undorodsz valamitől, amit undorod ellenére is lenyomsz a torkodon. Érdemes elgondolkoznod azon, hogy mi az a tényező az életedben, melynek jelenléte zavar, és mégsem változtatsz rajta, mégis elfogadod, és megbékélsz vele.

OLVASD EL EZT IS!

no szomor
  • menstruáció
  • női egészség

A menstruációs panaszok lelki háttere

Ezt is szeretjük