10 fűszer, ami hatékonyan serkenti az emésztést: ételben és teaként is fogyaszthatók

Ezek a fűszerek ott lapulnak a konyhapolc üvegcséiben, mégis sokan nem tudják, melyik serkenti az emésztést.

emésztést serkentő fűszerek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Minden kultúrának vannak olyan kiemelt fűszerei, amit előszeretettel fogyasztanak, például a bazsalikom Olaszországban, a curry Indiában, a chili Mexikóban.

A legtöbb fűszernek van valamilyen pozitív egészségügyi hatása, ám a túlzott fogyasztás egyikből sem tanácsos. épp azért, mert erős hatásuk lehet.

Finomak, és fokozzák az anyagcserét

A megfelelő fűszerek, mértékkel alkalmazva segítik az emésztést, az olyan kellemetlen tüneteket pedig megszüntetik, mint a puffadás, a teltségérzet vagy a hasi görcsök. Az alábbi fűszerek nem tartoznak a különleges, beszerezhetetlen anyagok közé, gyakran használják őket ízesítéshez - a legtöbbjük gyógynövénynek tekinthető, és teaként is fogyasztható.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Getty Images)

Ezt is szeretjük