Emésztési zavar, vérszegénység és meddőség ellen

Mi az?

Ismerj meg egy, a szervezeted számára nélkülözhetetlen nyomelemet, és iktasd be az étrendedbe!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A réz az a nélkülözhetetlen nyomelem, melynek segítségével elkerülheted a meddőséget, a vérszegénységet, és még az emésztési problémáidra is megoldást jelenthet. A szervezeted nem tudja előállítani, de pótolni sem más vegyületekkel, így neked kell gondoskodnod róla, hogy valamilyen formában magadhoz vedd.

Sajnos az ősi ösztön, ami irányította az embereket az élelem megszerzésében, mára kiveszőben van. Nem kívánod meg minden esetben azt, amire szükséged lenne, így meg kell tanulnod tudatosan táplálkozni.

A könnyebb emésztésért

A réz nélkülözhetetlen eleme az anyagcsere-folyamatnak: segíti a fehérjék és a kollagén termelését, a különböző enzimek képződését. A rézhiányt ma már a Candida-elszaporodás okaként is számon tartják. Már enyhe hiány esetén is megnő a koleszterinszint - így a szívbetegségek kockázata is. Ezért fontos, hogy annak ellenére, hogy a magyar konyha nem tartalmaz elegendő mennyiségű réztartalmú fogást, tudatosan pótold szervezetedben a nyomelemet.

Vérszegénység ellen

A vörösvérsejtek fő alkotóeleme a hemoglobin, amit vasból alakít át a szervezet réz segítségével. Abban az esetben, ha ez a fontos alkotóelem hiányzik, a vérképzés lelassul, fáradtnak, gyengének érzed magad, arcod, nyelved sápadttá válik. Mint nőnek, a menstruáció miatt különösen fontos, hogy a vérképzésed megfelelően működjön. A vérszegénységet, ha nem örökletes, étrendedbe beiktatott rezet és vasat tartalmazó alapanyagokkal orvosolhatod. Fontos, hogy ezt a két nyomelemet egyszerre pótold, mert csak így érheted el a kívánt hatást. A vas csak réz jelenlétében tud megfelelően beépülni a vörösvérsejtbe.

Vashiányban szenvedsz?

A Vashiány teszt a ferritin (vas megkötésére szolgáló fehérje) kimutatására szolgáló immunológiai gyorsteszt, amelyet otthon, kényelmesen, bárki el tud végezni 10 perc alatt, egyetlen vércsepp segítségével.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Terhesség alatt

A terhességi vérszegénység nem csupán a mamát, de a babát is veszélyezteti. A várandósság alatt a vérkép folyamatos ellenőrzése komoly segítség, hogy egyikőtöknek se essen baja. Ebben az időszakban csak úgy próbálj ki bármiféle készítményt, hogy előtte konzultáltál az orvosoddal.

A gyermekáldás segítéséért

A teherbeesést is nagyban befolyásolja a réz mennyisége a szervezetedben. Korlátozza a szaporodást, és a növekedést, a csontok, az izmok és a bőr állapotát is ronthatja hiánya. A vér mennyisége, a megfelelő oxigénellátás és a kötőszövetek állapota mind nagyon fontos tényező, ha kisbabát szeretnél. Abban az estben, ha hosszan áll fenn a rézhiány, meddővé is válhatsz.

Mennyire van szükséged?

Ahhoz, hogy a réz aránya optimális legyen, meg kell találnod az egyensúlyt. A túlzott bevitel ártalmas lehet, de már az enyhe hiány is kellemetlen tüneteket okozhat. Napi másfél, három milligramm réz a megfelelő mennyiség, amit étrend-kiegészítő formájában könnyen beszerezhetsz egy patikában.

Miből vedd fel?

Iktass be minél több kagylót, rákfélét, májat, babot, paradicsomot, krumplit és teljes kiőrlésű lisztből készült élelmiszert az étrendedbe. De hiányát pótolhatod egy kevesebb odafigyelést igénylő módszerrel is. Nem kell mást tenned, mint rezet tartalmazó ékszert viselned. Egy divatos karkötővel észrevétlenül, a bőrön keresztül szívódik fel a megfelelő mennyiségű nyomelem a szervezetedbe.

Cikkünk a Reader’s Digest Vitaminok, gyógynövények, ásványi anyagok című könyve alapján készült.

Ezt is szeretjük