Képeken minden idők 7 legegészségesebb étele
A változatos táplálkozás egészséged kulcsa.
Egyre több rákos megbetegedést diagnosztizálnak világszerte, annak ellenére, hogy könnyen beszerezhető zöldségekről, gyümölcsökről bizonyították már be, hogy kúraszerű fogyasztás esetén akár 30-40%-kal csökkentik a betegségek kialakulásának esélyét.
A zöldségek közül a sárgarépában lelhető fel a legtöbb A-vitamin, amely kitűnően véd a szabadgyökök káros hatásai ellen. A szójában rengeteg telítetlen zsírsav van, a brokkoli pedig egy szulforafán nevű anyagot tartalmaz, mely a rákos sejtek pusztításában játszik szerepet.
Melyik étel tartalmaz több szelént?
Teszteld magad! Eláruljuk azt is, hogy miért fontos a szelén.
OLVASD EL EZT IS!
- egészséges
- vitamin
Ez az 5 legfontosabb ásványi anyag az egészségért
- c-vitamin
- vitaminok
Étvágytalanság, ízületi fájdalmak: mire utalhatnak a tünetek?
- vitaminok
- gyógyító táplálékok