Így győzd le a stressz káros hatásait!
Eláruljuk, mely ételek segítenek megszabadulni a napi feszültségtől, illetve mit tegyél naponta a stressz ellen.

A stressz ma már elkerülhetetlen része a mindennapoknak. Szervezetünk egyfajta készenléti állapotba kerül, ha váratlan inger vagy veszély éri. A pulzus megemelkedik, az arc kipirul, és akár az egész testen remegés lesz úrrá. Ez normális reakció, ha viszont állandósul, akkor akár súlyosan meg is betegíthet.

A szorongás, az álmatlanság, az ingerlékenység és a pesszimizmus mind azt jelzik, hogy ideje tenned a stressz káros hatásai ellen.

Életmódváltással az egészségedért

A testmozgásról köztudott, hogy oldja a feszültséget, ezért hetente legalább kétszer sportolj. Válassz olyan mozgásformát, amelyet igazán élvezel, mert ha kedvetlenül csinálod, akkor csak felidegesíted magad, úgy pedig nincs értelme. Nem kell megerőltetned magad, a lényeg, hogy kapcsolódj ki, és kellemesen fáradj el.

Vedd körül magad stresszoldó színekkel, a zöld számos árnyalata nyugtató hatással bír. A szobanövények és az ilyen színű kiegészítők is pozitívan befolyásolják hangulatodat.

A stressz elleni küzdelemben a táplálkozás az egyik fontos alappillér. Az összetett szénhidrátok védelmet nyújtanak a szorongás ellen - serkentik a triptofán felszívódását.

Napi stresszoldás

A triptofán azért fontos pszichés egészséged szempontjából, mert elősegíti a szerotonin - ingerületátvivő anyag - termelését, amely segít ellazulni és megnyugodni. Összetett szénhidrátokban gazdag élelmiszer a bab, a burgonya, a rizs, valamint a teljes kiőrlésű gabonafélék. A legtöbb triptofánt a banánból, a borsóból, a szárnyashúsból, valamint a tejtermékekből tudja felvenni a szervezeted.

Egy fárasztó nap után fontos, hogy megfelelő módon engedd ki a gőzt. Relaxálj illatos fürdőben, vagy nézz meg egy vígjátékot, ami felvidít! A lényeg, hogy elengedd a felgyülemlett feszültséget - ez szükséges a pihentető alváshoz, hogy másnap újult erővel vágj neki a kihívásoknak.

Ezt is szeretjük