Itt a legújabb brit őrület! Ehető zselé az elhízás ellen?

A brit tudósok mindig tudnak meglepetést okozni. Ezúttal egy fogyást segítő ehető zselével.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Becslések szerint ötszázmillió elhízott és mintegy másfél milliárd túlsúlyos ember él a világon. Hazánkban sem jobb a helyzet: körülbelül öt és fél millió ember küzd túlsúllyal vagy elhízással.

Ebből kiindulva nem meglepő, hogy virágzik a fogyókúraipar, egyre újabb és újabb súlyvesztést elősegítő termékek kerülnek piacra. A közelmúltban például a The Telegraph hasábjain jelent meg egy hír az ehető zseléről, amely segít megszüntetni az éhségérzetet.

A finomított élelmiszerek veszélye

A napjainkban elterjedt feldolgozott élelmiszerek egyik legnagyobb problémája, hogy rostszegények, így túlságosan könnyen megemészthetőek.

A szervezet ezeket az ételeket gyorsan alkotóelemeire bontja, a belőlük fel nem használt energiamennyiséget pedig elraktározza. Amellett, hogy ez a folyamat növeli a zsírraktárakat, gyorsan újbóli éhségérzet kialakulásához vezet - és véget nem ér az ördögi kör.

Ehető zselé a jóllakottságért

Bár ez a folyamat viszonylag könnyedén megállítható lenne, ha a finomított szénhidrátokkal - fehér liszttel és kristálycukorral - készült ételek helyett rostban gazdag teljes kiőrlésű gabonaféléket, zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztanál, a britek - úgy tűnik - nem érik be ilyen pórias megoldásokkal.

A Birminghami Egyetem kutatói ugyanis a közelmúltban megalkották az ehető zselét, amely a gyomorban megduzzadva teltségérzetet biztosít, megakadályozva ezzel az éhség túl gyors jelentkezését.

Miből áll az ehető zselé?

Az összetevők listáján szerepel hínár, keményítő, valamint citrusfélék héja is. Ezeket az anyagokat az élelmiszeripar ma is használja különböző táplálékok dúsítására. Normál körülmények között a szervezet lebontja őket, ám együtt egy olyan merev gélt alkotnak a gyomorban, amely csak nagyon lassan dolgozható fel. Vagyis amíg az emésztőrendszer a zselészerű anyaggal dolgozik, nem jelentkezik az éhségérzet.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mozgás és helyes táplálkozás

Az ehető zseléhez hasonló fogyókúrás próbálkozások mindig lesznek, ám jó, ha észben tartod, hogy alapvetően a legegészségesebb - és egyúttal a legcélravezetőbb - megoldás testsúlyod megtartására a rendszeres mozgás és a helyes táplálkozás. Legalább heti három-négy alkalommal próbálj meg időt szakítani 30-45 perc mozgásra. A túlságosan feldolgozott, illetve félkész táplálékokat pedig igyekezz kiiktatni az étrendedből, és fogyassz naponta öt adag zöldséget-gyümölcsöt. Nézd meg, milyen diétákat ajánlanak a szakértők 2014-re!

OLVASD EL EZT IS!

fenyomag
  • zsírégető táplálék
  • fogyasztó praktikák

Csökkenti az éhséget, beindítja a fogyást

Ezt is szeretjük