Egy ásványi anyag, ami nélkül nem fogysz le! Képeken a legjobb kalciumforrások
A tejtermékek mellett a brokkoli és a mandula is remek kalciumforrás.
Bár sokan gondolják, hogy a tejtermékeket jobb elkerülni a fogyókúra alatt, valójában kalciumtartalmuk miatt érdemes beiktatni őket az étrendbe. A kalcium meglepő tulajdonsága ugyanis, hogy a belek belső falára tapadó zsírba kapaszkodik. Így az ásványi anyag és a zsír egyfajta, szappanhoz hasonló anyaggá alakul, amely - mivel nem képes felszívódni a bélfalon át - kiürül a testből. Ha pedig a csökkentett energiabevitel miatt lassul az anyagcseréd, a kalcium kicsit felpörgeti a folyamatokat. Lapozd át az alábbi galériát, és ismerd meg a legjobb kalciumforrásokat!
A sikertelen fogyókúra oka: magnéziumhiány
Nemcsak a kalciumnak, hanem a magnéziumnak is jelentős szerepe van a zsírégetésben. Lapozd végig az alábbi galériát, és ismerd meg a legbiztosabb forrásokat!