Az előre gyártott krémes salátaöntetek, valamint a majonéz nem teszik egészségessé az amúgy diétás táplálékot. Korábbi cikkünkben megnézheted, hogy hány kalóriát tartalmaznak a népszerű dresszingek.
Dia
Az olyan feldolgozott húsok, mint például a virsli vagy a gyenge minőségű felvágottak, tartósítószerekben, ízfokozóként használt nátrium-glutamátban - E621 - és egészségtelen zsírokban is gazdagok. Tudj meg többet a nátrium-glutamátról!
Dia
Az olyan gyorsételek, mint a hamburger vagy a sült krumpli, nem kevés telített zsírt tartalmaznak. A húspogácsa többnyire vöröshús-származék, és a szervezet számára nehezen lebontható mesterséges adalékanyagokat tartalmaz.
Dia
Az agyonsózott, olajban sült chipsekről mindenki tudja, hogy egészségtelenek, ám kevesen állnak ellen neki. Rendszeres fogyasztásuk nagyban hozzájárul az elhízás, a cukorbetegség és a magas vérnyomás kialakulásához. Tudj meg többet róluk!
Dia
A vízből, különféle cukrokból, mesterséges színezékekből és állati fehérjéből - a zselatint ugyanis a kollagén nevű fehérjéből állítják elő - összeálló gumicukor az élelmiszeripar remekműve. Semmi tápláló nincs benne, csak üres kalória.
Dia
A félkész ételek gyorsan elkészülnek - nagyjából ennyi előnyöd származhat a fogyasztásukból. A mérleg másik oldalán azonban ott vannak a tartósítószerek, a mesterséges aromák és színezékek, a magas sótartalom.