Ezt teszi a fogaiddal a dohányzás
Hány év után fognak így kinézni?
Nem csupán elsárgítja fogaidat a dohányzás, el is veszítheted őket a káros szenvedély miatt.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Hiába vagy tisztában a dohányzás egészségkárosító hatásaival, a szenvedély természetéből adódóan nehéz letenni a cigit. Az alábbi fotóval próbálunk az egészségtudatosságod mellett a hiúságodra is hatni kicsit.

A bal oldali fotón egy egészséges fogsort láthatsz, míg a jobb oldali fotón egy több évtizednyi dohányzással elért változatot pillanthatsz meg.

Nem csak sárgítja a fogakat a dohányzás

Ha szóba kerül a dohányzás és a szájhigiénia, legtöbben a fogak elszíneződésére és a kellemetlen leheletre gondolnak először.

Ennél azonban jóval többre is képes: ínysorvadást okoz, melynek eredményeképpen elvesztheted a fogaidat. Nagyjából két évtizednyi dohányzás elegendő ahhoz, hogy elérd a jobb oldali képen látható eredményt.

A cigarettában lévő káros vegyületek egyfelől C-vitamint vonnak el a szervezetedből, másfelől a dohányzás hatására csökken a vérben az oxigénszint, ami nagyban korlátozza a fogíny ellenálló képességét, annak sorvadáshoz vezet. Korábbi cikkünkben bővebben olvashatsz erről a folyamatról!

Még mit tesz veled a cigi?

Ha fontolgatod a leszokást, érdemes megnézni az alábbi galériában szereplő képeket. A dohányzás a szájon és a tüdőn kívül még számos szerv működésében okozhat zavart.

Kép: www.smoke-free.ca, wikipedia.org

Ezt is szeretjük