Biorezonancia: kamuvizsgálat, vagy tényleg segít?
A biorezonancia-vizsgálat hatékonyságában egyesek kételkednek, mások viszont vakon hisznek. Mi az igazság?

biorezonancia vizsgálat
beauty and style
Top olvasott cikkek

A biorezonancia-vizsgálatban valaki vagy teljes mellszélességgel hisz, vagy teljesen elutasítja. Ez egy olyan vizsgálati típus, ahol nincsenek köztes vélemények.

Éppen ezért érdemes megismerni az érme mindkét oldalát. Mi ez a módszer, amit az orvosok többsége elvet, míg a páciensek elégedetten számolnak be róla?

A biorezonancia-vizsgálat lényege

Dr. Reinhold Voll orvos fedezte fel a rezgések alapján kidolgozott diagnosztizáló- és gyógyító módszert. Jelenleg ugyan többféle készüléket forgalmaznak, de hivatalosan nem gyógyászati célból. A vizsgálat a kronoamperometria elvén működik, ami az emberi test elektromos vezetőképességén, elektrokémiai folyamatokon alapszik. Elméletileg a kezelés és a diagnózis során a testünkben található elektromágneses rezgéseket használják.

Kétfajta készüléket lehet megkülönböztetni: az egyik diagnosztikai, állapotfelmérő, a másik pedig terápiás eszköz. Állapotfelmérés során a test vezetőképességét mérik egyenáram segítségével, mely eredményt a bőr és a verejtékmirigyek állapota és az érintkezőkre ható nyomás erőssége is jelentősen befolyásol. Ezáltal az elektroliton átvezetve az összetevők koncentrációját tudják meghatározni, mintegy alternatív szűrővizsgálatként és állapotfelmérési módszerként működik. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A biorezonancia terápiája

Lednyiczky Gábor biofizikus, bioinformatikus a Magyar Narancsnak elmondta, a biorezonancia-terápia egyfajta visszacsatoláson, biofeedbacken alapuló gyógyító eljárás, melyben a szervezetnek vagy valamelyik alkotóelemének saját elektromágneses jelei kerülnek terápiás felhasználásra. - A terápia során a BRT-készülékek a kóros rezgéseket eltávolítani hivatottak, az egészségeseket pedig felerősíteni.

Biorezonancia-kezeléseket alkalmaznak számos betegség esetén, így vírusos vagy gombás fertőzések, enzim-, vitamin- és ásványianyag-hiány, allergia, epekő, gyulladások, gyomor- és bélbetegségek, szenvedélybetegségek, immungyengeség esetén, daganatos betegségek kiegészítő kezeléseként, fájdalomcsillapítóként, méregtelenítésként, nőgyógyászati, légúti, szív- és érrendszeri és anyagcsere-betegség, sérülések, műtét előtti-utáni állapotok gyógyítására, öregedési folyamat lassítására.

biorezonanciás terápia

A biorezonancia kritikája

Szakértői szerint, ha létezik rezonancia, akkor biorezonancia is. Erre kell a pácienseknek ráhangolódniuk. A felhasznált elektromágneses rezgésnek részlegesen hasonlítani kell ahhoz, amit el akarnak távolítani vagy felerősíteni, ezt úgy nevezik, hogy fordított regenerációs folyamat. Az orvosok ennek hatását általában placebohatásként emlegetik.

A készülékek ugyan valóban képesek az elektromágneses jeleket érzékelni és rögzíteni, de klinikailag nem lehet terápiának nevezni. Ezeket az elektromágneses jeleket hivatottak kioltani vagy felerősíteni a gyógyítás érdekében. A biorezonanciás készülékek a mai napig nem minősülnek gyógyhatású eszközöknek, nem rendelkeznek klinikai igazolással, csak elbeszélésekből és leírt tapasztalatokból építkeznek.

A biorezonancia-vizsgálatnak és terápiának az egyik igen nagy visszatetszést kiváltó tényezője, hogy szinte mindenre gyógyírként használják, ami már alapból hihetetlenül hangzik. Ugyanakkor elképzelhető, hogy egyeseknél úgy hat, mint előtte semmilyen más orvosi kezelés. Ugyanakkor egy már régóta piacon lévő készülékről nehéz elhinni, hogy még mindig nem tudták róla tudományosan bebizonyítani a jótékony hatásait.

BRT-készülék.
BRT-készülék.

Kicsit emlékeztet a homeopátiás módszerekre, amiről szintén sokan állítják, hogy használ, de nem tudni, miért. Pedig az embereket leginkább a miértek érdeklik.

Sokan hisznek a testünkben levő rezgésekben, kezdve a pránanadisokkal, noha ők nem egy drága készülék használatával érik el a kívánt hatást, hanem a puszta kezükkel. Szervi problémáink zömét tudatunk kelti életre - mondja Petrezselyem József, pránanadi mester. Tehát akkor mi szükség lehet egy elektormágneses eszközre, ha elméletileg a káros rezgéseket, méreganyagokat meditációval és puszta kézzel is el lehet távolítani? Mennyire fontos a hit a gyógyuláshoz? Ezek a kérdések is megfogalmazódhatnak a mágneses rezonancián alapuló készülékek kapcsán. Reméljük, előbb-utóbb kiderül az igazság.

Így jelzi a bőröd, ha pajzsmirigybetegséged van: a legtöbbről nem gondolnád

A pajzsmirigy zavarai kapcsán a legtöbbet a fáradtságról, a testsúly- és hangulatingadozásról lehet hallani - attól függően, hogy a mirigy alul- vagy éppen túlműködik. Ugyanakkor idővel a probléma kívülről is láthatóvá válik.

Képek forrása: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük