Állandó orrfolyás, szemviszketés? A háttérben 8 beltéri allergén
Ha nem múlnak a légúti panaszaid, talán nem is nátha okozza a bajt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A téli orrfolyást, torokkaparást gyakran nem a náthavírusok okozzák, hanem a lakásban megbúvó allergén vegyületek.

Amennyiben a kellemetlen légúti panaszokat, szemviszketést odakint nem tapasztalod, azok a lakásba belépve jelentkeznek, jó okod van beltéri allergiára gyanakodni.

Beltéri allergia

Mivel a megfázásos betegségek és a beltéri allergia tünetei részben megegyeznek, ráadásul mindkét betegség az év ugyanazon szakaszában üti fel a fejét, könnyű összetéveszteni őket. Korábbi cikkünk segítségével talán kicsit könnyebb lesz azonosítani a problémát.

A leggyakoribb tünetek

  • Kaparó torok.
  • Szemviszketés.
  • Vizes, átlátszó orrfolyás.
  • A felsorolt tünetek zárt térben jelentkeznek.

8 ok a beltéri allergia mögött

Számos dolog okozhat beltéri allergiát, ha sikerül beazonosítani, mi váltja ki a tüneteket, az már fél siker. Az alábbi galériában néhány gyakoribb allergént ismerhetsz meg.

A beltéri allergia kezelése

A legjobb módja, hogy kiderítsd, mire is vagy érzékeny, hogy elmész egy allergiavizsgálatra. Az allergológus különböző vizsgálatok, bőrtesztek segítségével kideríti, hogy pontosan mi is az a vegyület, amire a szervezeted túl érzékenyen reagál.

Allergiagyanús tünetek

Tüsszögés? Ingerköhögés? Orrdugulás? Ödéma? A szervezetben megnövekedett IgE (immunglobulin E) szintet sokféle tünet jelezheti. Gyorstesztünk segít eldönteni, hogy visszatérő panaszaidat allergia, vagy valamilyen vírus, fertőzés okozza-e.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

A kezelés szempontjából elsődleges szempont, hogy elkerüld azt az anyagot, ami nálad az allergiát okozza. Amennyiben ez nem megoldható, szóba jöhet a gyógyszeres kezelés, különféle természetes megoldások, homeopátia, illetve az immunterápia is.

Ezt is szeretjük