Védik a bélfalat, és helyreállítják az emésztést: ételek, melyek nem okoznak puffadást
Egyes ételek védik a bélrendszert, és nem puffasztanak, akár IBS esetén is nyugodtan fogyaszthatók.

csirkemell sult
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bélrendszerben található baktériumflóra feladata nemcsak a tápanyagok lebontása, de az immunitásban is fontos szerepe van: a kórokozó baktériumok visszaszorítása, a vitaminképzés és a T-limfocita immunsejtek támogatása mind-mind a jótékony baktériumtörzsek által történik.

Az egyes baktériumtörzsek védik a bélnyálkahártyát is, így megóvnak az irritábilis vagy áteresztő bél szindrómától. A nem szervi eredetű bélprobléma egyre többeket érint, és olyan gyakran tapasztalt tünetekkel jár, mint a puffadás, a hasi diszkomfortérzés, a székrekedés, esetleg a hasmenés.

Bélgyógyító, kímélő ételek

A bélkímélő diéta nemcsak a puffadás csökkentésére szolgál, de az emésztési folyamatot is segíti, és növeli a bélflóra változatosságát is. Beletartoznak a pre- és probiotikumok, az étkezésekben hangsúlyos a rostbevitel, a zöldségfogyasztás, valamint az egyszerű szénhidrátok arányának csökkentése, a laktóz vagy a glutén fogyasztása pedig egyéni toleranciától függ.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük