Védik a bélfalat, és helyreállítják az emésztést: ételek, melyek nem okoznak puffadást
Egyes ételek védik a bélrendszert, és nem puffasztanak, akár IBS esetén is nyugodtan fogyaszthatók.

A bélrendszerben található baktériumflóra feladata nemcsak a tápanyagok lebontása, de az immunitásban is fontos szerepe van: a kórokozó baktériumok visszaszorítása, a vitaminképzés és a T-limfocita immunsejtek támogatása mind-mind a jótékony baktériumtörzsek által történik.
Az egyes baktériumtörzsek védik a bélnyálkahártyát is, így megóvnak az irritábilis vagy áteresztő bél szindrómától. A nem szervi eredetű bélprobléma egyre többeket érint, és olyan gyakran tapasztalt tünetekkel jár, mint a puffadás, a hasi diszkomfortérzés, a székrekedés, esetleg a hasmenés.
Bélgyógyító, kímélő ételek
A bélkímélő diéta nemcsak a puffadás csökkentésére szolgál, de az emésztési folyamatot is segíti, és növeli a bélflóra változatosságát is. Beletartoznak a pre- és probiotikumok, az étkezésekben hangsúlyos a rostbevitel, a zöldségfogyasztás, valamint az egyszerű szénhidrátok arányának csökkentése, a laktóz vagy a glutén fogyasztása pedig egyéni toleranciától függ.
(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)
- bélrendszer
- emésztésserkentő
- emésztőrendszeri betegség
- irritábilis bél szindróma
- gyulladásos bélbetegség
- Életmód
OLVASD EL EZT IS!

- gluténérzékenység
- tünetek és betegségek