Az 5 leghatékonyabb zsírégető vitamin
Ha képtelen vagy lefogyni, hívd segítségül a legolcsóbb karcsúsító csodaszereket, a vitaminokat!
Ha a rendszeres testmozgás és a diéták hatására sem tudsz lefogyni, érdemes visszatérni az alapokhoz, majd megvizsgálni, étrended tartalmazza-e azokat a tápanyagokat, melyek az optimális súly eléréséhez nélkülözhetetlen folyamatokért felelősek. Ilyenek a következő vitaminok is, melyek bevitelével a testsúlyzavarokat is helyreállíthatod.
C-vitamin
A C-vitamin, más néven aszkorbinsav nélkülözhetetlen a kötő- és támasztószövetek, valamint az izmok felépítéséhez és fenntartásához. Ebből kifolyólag - elsősorban az izmok építése révén - lényeges szerepet játszik a zsírégetésben, valamint elengedhetetlen a szervezet anyagcsere-folyamatainak optimális működéséhez.
Ha tehát szeretnél egészségesen élni, emellett úgy táplálkozni, hogy azzal tegyél egy lépést a karcsúság elérése felé is, fogyassz olyan ételeket, melyek nagyobb mennyiségben tartalmaznak C-vitamint, például citrusféléket, céklát, spárgát, zöld leveles zöldségeket.
A C-vitamin továbbá felgyorsítja az új sejtek képződését sebgyógyuláskor, erősíti az immunrendszert, segít legyőzni a fertőzéseket, enyhíti az allergiás reakciókat, illetve részt vesz a hormonok és más vegyületek termelésében is.
B1-vitamin
A B1-vitamin, más néven tiamin egy kén- és nitrogéntartalmú vegyület, melyet elsőként azonosítottak a B-vitamin-csoport tagjai közül. Amellett, hogy az egészséges emésztésért és az étvágy szabályozásáért felelős, koenzimként működik - olyan anyag, mely az enzimekkel együtt dolgozik -, így legalább négyféle olyan reakcióban nélkülözhetetlen, melynek során a szervezet energiát nyer a szénhidrátokból.
Emellett a tiaminnak enyhe vízhajtó hatása van, vagyis segít megszüntetni a kellemetlen vizesedés tüneteit, és csökkenti a vérnyomást is. Habár a tiamin minden szövetben megtalálható, legnagyobb koncentrációban a létfontosságú szervekben, vagyis a szívben, a májban és a vesékben fordul elő. A B1-vitamin legfontosabb forrásai a hántolatlan gabonafélék, a babfélék és az olajos magvak.
B2-vitamin
A riboflavinnak is nevezett B2-vitamin szerves molekula, melyet másodikként fedeztek fel a B-vitaminok közül. A tiaminhoz hasonlóan az anyagcsere-folyamatok optimális működésének biztosításában játszik igen fontos szerepet, ugyanis ahhoz hasonlóan koenzim, vagyis nélküle a szervezet fehérje- és szénhidrát-anyagcseréje zavart szenved.
Amellett azonban, hogy segíti az emésztést, a táplálékok megfelelő hasznosulását és energiává alakulását, védi a nyálkahártyákat, azokat, melyek az orr, a szem, a száj, a torok vagy például a bélcsatorna belső felszínét képezik. A riboflavin forrásai az állati eredetű élelmiszerek, a hús, a hal, a tojás és a tej, de a sötétzöld leveles zöldségekben és a gabonafélékben is megtalálható.
H-vitamin
A H-vitamin, vagyis a biotin számos enzim alkotórésze. Nélkülözhetetlen a zsírok és a szénhidrátok feldolgozásához, a zsírok és aminosavak szintéziséhez, ezáltal fontos szerepe van az anyagcsere-folyamatok során, valamint a növekedésben is. Mindemellett úgy tűnik, ez a vitamin megakadályozza a zsírlerakódásokat a szervekben, így a májban és a vesében is. A legjobb biotinforrásnak a máj, a tojássárgája, az élesztő, az olajos magvak és a babfélék számítanak.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Pantoténsav
A pantoténsav szintén egy B-vitamin, mely nélkülözhetetlen azokhoz az enzimekhez, melyek képessé tesznek arra, hogy felhasználd a szénhidrátokat és zsírokat, valamint olyan szteroidokat hozz létre, mint például a hormonok.
Amellett azonban, hogy hozzájárul az anyagcsere-folyamatok megfelelő működéséhez, a pantoténsav segít egyensúlyban tartani a vércukorszintet is, így szabályozza az éhséget, továbbá véd a fertőzések ellen, és megóvja a hemoglobint, éppúgy, mint az idegeket, az agyat és az izmokat. A pantoténsav előfordul a húsokban, a halban, a babfélékben és a teljes kiőrlésű gabonában.
Cikkünk Carol Ann Rinzler Étkezz okosan! című könyve alapján készült.
OLVASD EL EZT IS!
- rizs
- spárga
Zsírégető, vízhajtó, emésztésserkentő
- elhízás okai
- végleges fogyás
Az elhízás 4 rejtett, alig ismert oka
- villámdiéták
- villámdiéta mintaétrend