Antioxidáns gyümölcsök
Előzd meg a szívproblémák és a daganatos betegségek kialakulását!

Dia

Ribizli A gyönyörű piros gyümölcs káliumot, kálciumot, foszfort, sok pektint tartalmaz, valamint gazdag citromsavban és más gyümölcssavakban. Mindezek miatt kiváló antioxidáns tulajdonságokkal bír, ráadásul különösen magas a C-vitamin tartalma.  Kapcsolódó cikk: A 10 legjobb zsírégető gyümölcs »

Ribizli

A gyönyörű piros gyümölcs káliumot, kálciumot, foszfort, sok pektint tartalmaz, valamint gazdag citromsavban és más gyümölcssavakban. Mindezek miatt kiváló antioxidáns tulajdonságokkal bír, ráadásul különösen magas a C-vitamin tartalma.

Kapcsolódó cikk:
A 10 legjobb zsírégető gyümölcs »

Dia

SzilvaA gyümölcs színét adó vöröseskék festékanyagok védenek a szív- és érrendszeri betegségektől, mivel elpusztítják a szabad gyököket. Klorogénsav nevű antioxidáns fenolvegyülete semlegesíti a környezeti rákkeltő anyagokat – például a cigarettafüstben levő nitrózaminokat.  Kapcsolódó cikk: Vérnyomáscsökkentő, emésztésserkentő, rákellenes - Mi az? »

Szilva

A gyümölcs színét adó vöröseskék festékanyagok védenek a szív- és érrendszeri betegségektől, mivel elpusztítják a szabad gyököket. Klorogénsav nevű antioxidáns fenolvegyülete semlegesíti a környezeti rákkeltő anyagokat – például a cigarettafüstben levő nitrózaminokat.

Kapcsolódó cikk:
Vérnyomáscsökkentő, emésztésserkentő, rákellenes - Mi az? »

Dia

Áfonya A benne található pterostilbene nevű antioxidáns vegyület igen hatékonyan lép fel a szabad gyökökkel szemben, így megóvja szervezetedet például a vastagbélrák kialakulásától. De ellagsav- és kempferol-tartalmának köszönhetően is semlegesíti a rákkeltő anyagokat.  Kapcsolódó cikk: Antioxidáns, fiatalító, szívvédő - Mi az? »

Áfonya

A benne található pterostilbene nevű antioxidáns vegyület igen hatékonyan lép fel a szabad gyökökkel szemben, így megóvja szervezetedet például a vastagbélrák kialakulásától. De ellagsav- és kempferol-tartalmának köszönhetően is semlegesíti a rákkeltő anyagokat.

Kapcsolódó cikk:
Antioxidáns, fiatalító, szívvédő - Mi az? »

Dia

Görögdinnye A paradicsomhoz hasonlóan a görögdinnye is rendkívül gazdag likopinban. Ez az antioxidáns hatású vegyület hatékony segítséget nyújt a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedésekkel szemben is.  Kapcsolódó cikk: A 7 leghatásosabb bőrfiatalító étel - Diéta ráncok ellen »

Görögdinnye

A paradicsomhoz hasonlóan a görögdinnye is rendkívül gazdag likopinban. Ez az antioxidáns hatású vegyület hatékony segítséget nyújt a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedésekkel szemben is.

Kapcsolódó cikk:
A 7 leghatásosabb bőrfiatalító étel - Diéta ráncok ellen »

Dia

Narancs A közkedvelt déligyümölcs magas C-vitamin-tartalma régóta ismert, az viszont talán kevésbé, hogy körülbelül kétszázféle antioxidáns vegyületet tartalmaz. A benne található béta-kriptoxantin nevű anyag például gátolja a vastagbélrák kialakulását.  Kapcsolódó cikk: Ezzel a 4 gyümölccsel fogyhatsz a leggyorsabban »

Narancs

A közkedvelt déligyümölcs magas C-vitamin-tartalma régóta ismert, az viszont talán kevésbé, hogy körülbelül kétszázféle antioxidáns vegyületet tartalmaz. A benne található béta-kriptoxantin nevű anyag például gátolja a vastagbélrák kialakulását.

Kapcsolódó cikk:
Ezzel a 4 gyümölccsel fogyhatsz a leggyorsabban »

Dia

Ananász Az édes déligyümölcs kitűnő forrása a rákkeltő anyagok - például a nitrozaminok - keletkezését gátoló ferulasav nevű fitovegyületnek. Ezek a kémiai anyagok nemcsak a sejtfalakat védi a káros hatásokkal szemben, hanem serkenti az idegrendszer működését és a kognitív folyamatokat is.  Kapcsolódó cikk: Zsírégető, rákellenes, lúgosító - Mi az? »

Ananász

Az édes déligyümölcs kitűnő forrása a rákkeltő anyagok - például a nitrozaminok - keletkezését gátoló ferulasav nevű fitovegyületnek. Ezek a kémiai anyagok nemcsak a sejtfalakat védi a káros hatásokkal szemben, hanem serkenti az idegrendszer működését és a kognitív folyamatokat is.

Kapcsolódó cikk:
Zsírégető, rákellenes, lúgosító - Mi az? »

Dia

Szőlő Nemcsak a szabad gyökök ellen véd, hanem hatásosan szabályozza a vér koleszterinszintjét is. A benne található pektin képes magához ragadni a vérben felhalmozódó koleszterin-felesleget.  Kapcsolódó cikk: Intenzív salaktalanítás szőlővel »

Szőlő

Nemcsak a szabad gyökök ellen véd, hanem hatásosan szabályozza a vér koleszterinszintjét is. A benne található pektin képes magához ragadni a vérben felhalmozódó koleszterin-felesleget.

Kapcsolódó cikk:
Intenzív salaktalanítás szőlővel »

Dia

Meggy A savanykás piros gyümölcs színét a benne található antocianinnak köszönheti. Ám ez a fontos antioxidáns vegyület ennél jóval többre képes. Kiváló vértisztító, agyserkentő valamint gyulladáscsökkentő hatással bír.

Meggy

A savanykás piros gyümölcs színét a benne található antocianinnak köszönheti. Ám ez a fontos antioxidáns vegyület ennél jóval többre képes. Kiváló vértisztító, agyserkentő valamint gyulladáscsökkentő hatással bír.

Dia

Sárgadinnye A gömbölyded gyümölcs rengeteg béta-karotint tartalmaz, melyet a szervezet A-vitaminná alakítva a betegségek elleni küzdelemben döntő szerepet játszó nyiroksejtek termeléséhez használ fel.

Sárgadinnye

A gömbölyded gyümölcs rengeteg béta-karotint tartalmaz, melyet a szervezet A-vitaminná alakítva a betegségek elleni küzdelemben döntő szerepet játszó nyiroksejtek termeléséhez használ fel.

Dia

Citrom A gyümölcsben található sok-sok C-vitamin, valamint egy tangeretin nevű flavonoid segít megelőzni az emlőrák kialakulását. A savanyú gyümölcs fogyasztása jótékony hatással van a mell nyirokrendszerére és mirigyállományára.  Kapcsolódó cikk:Székrekedés, akné és influenza ellen - Az évezredes csodaszer »

Citrom

A gyümölcsben található sok-sok C-vitamin, valamint egy tangeretin nevű flavonoid segít megelőzni az emlőrák kialakulását. A savanyú gyümölcs fogyasztása jótékony hatással van a mell nyirokrendszerére és mirigyállományára.

Kapcsolódó cikk:
Székrekedés, akné és influenza ellen - Az évezredes csodaszer »

Dia

Eper A szabad gyökök azon kívül, hogy felelőssé tehetőek a daganatos betegségek kialakulásáért, a bőrt is öregítik. Az eper pedig mind belsőleg, mind külsőleg alkalmazva hatékony megoldás lehet. Nem csak jóízű gyümölcsként, hanem pakolásként is alkalmazhatod.

Eper

A szabad gyökök azon kívül, hogy felelőssé tehetőek a daganatos betegségek kialakulásáért, a bőrt is öregítik. Az eper pedig mind belsőleg, mind külsőleg alkalmazva hatékony megoldás lehet. Nem csak jóízű gyümölcsként, hanem pakolásként is alkalmazhatod.

Dia

Körte A gyümölcs antioxidánsokat és pektint tartalmaz. Az előbbinek köszönhetően semlegesíti a szabad gyököket, az utóbbi pedig oldható rost, ami segít eltávolítani a nehézfémeket a szervezetből, illetve a koleszterinszintet is csökkenti.

Körte

A gyümölcs antioxidánsokat és pektint tartalmaz. Az előbbinek köszönhetően semlegesíti a szabad gyököket, az utóbbi pedig oldható rost, ami segít eltávolítani a nehézfémeket a szervezetből, illetve a koleszterinszintet is csökkenti.

Dia

Grapefruit Közismert tény, hogy a gyümölcs rendkívül gazdag C-vitamin forrás. Emellett azonban számos további pozitív tulajdonsággal bír: gyökfogó, baktériumölő, és antioxidáns. Mindennapos fogyasztása rendkívül jó hatással van az egészségre.  Kapcsolódó cikk: A 3 leghatásosabb természetes immunerősítő »

Grapefruit

Közismert tény, hogy a gyümölcs rendkívül gazdag C-vitamin forrás. Emellett azonban számos további pozitív tulajdonsággal bír: gyökfogó, baktériumölő, és antioxidáns. Mindennapos fogyasztása rendkívül jó hatással van az egészségre.

Kapcsolódó cikk:
A 3 leghatásosabb természetes immunerősítő »

Dia

Alma Fenolsav tartalmának köszönhetően védi a szervezetet a rákos megbetegedésekkel szemben. Glutation nevű antioxidánsa pedig erősíti az immunrendszert, így a szervezet könnyebben legyőzi a fertőzéseket.

Alma

Fenolsav tartalmának köszönhetően védi a szervezetet a rákos megbetegedésekkel szemben. Glutation nevű antioxidánsa pedig erősíti az immunrendszert, így a szervezet könnyebben legyőzi a fertőzéseket.

Dia

Cseresznye Az édes gyümölcs klorogénsav nevű fenolvegyülete semlegesíti a környezetben előforduló rákkeltő méreganyagokat. Másik antioxidáns vegyülete, a kvercetin pedig csökkenti a daganatos megbetegedések kockázatát.

Cseresznye

Az édes gyümölcs klorogénsav nevű fenolvegyülete semlegesíti a környezetben előforduló rákkeltő méreganyagokat. Másik antioxidáns vegyülete, a kvercetin pedig csökkenti a daganatos megbetegedések kockázatát.

Dia

Őszibarack A gyümölcs A- és C-vitaminban egyaránt gazdag, ráadásul a benne található béta karotin rákellenes tulajdonságokkal bír. Továbbá a szelén szerepet játszik a szervezet hormonháztartásának kiegyensúlyozásában is.

Őszibarack

A gyümölcs A- és C-vitaminban egyaránt gazdag, ráadásul a benne található béta karotin rákellenes tulajdonságokkal bír. Továbbá a szelén szerepet játszik a szervezet hormonháztartásának kiegyensúlyozásában is.

Dia

Gránátalma A piros magok, mint apró drágakövek ülnek a gránátalma belsejében. A gyümölcsben található kratechin nevű anyag védelmet nyújt a szabadgyökök ellen, így csökkenti a rákos megbetegedések, a szív- és érrendszeri, valamint a gyulladásos betegségek kockázatát.Kapcsolódó cikk:Antioxidáns, fiatalító, szívvédő - Mi az? »

Gránátalma

A piros magok, mint apró drágakövek ülnek a gránátalma belsejében. A gyümölcsben található kratechin nevű anyag védelmet nyújt a szabadgyökök ellen, így csökkenti a rákos megbetegedések, a szív- és érrendszeri, valamint a gyulladásos betegségek kockázatát.

Kapcsolódó cikk:
Antioxidáns, fiatalító, szívvédő - Mi az? »

Dia

Málna Hatékony ellenszere a ráknak, a fertőzéseknek és a szívbetegségeknek. Sok C-vitamint és mangánt tartalmaz, amely segít leküzdeni a fertőzéseket, és a többi bogyós gyümölcshöz hasonlóan erős antioxidáns hatással bír.

Málna

Hatékony ellenszere a ráknak, a fertőzéseknek és a szívbetegségeknek. Sok C-vitamint és mangánt tartalmaz, amely segít leküzdeni a fertőzéseket, és a többi bogyós gyümölcshöz hasonlóan erős antioxidáns hatással bír.

Dia

 	Feketeszeder  	Magas antocianin tartalmának köszönhetően a feketeszeder felveszi a harcot a káros szabadgyökökkel. Ezen kívül magas rost- és gyümölcssavtartalmának köszönhetően felpörgeti az anyagcserét, serkenti az emésztés folyamatát.

Feketeszeder

Magas antocianin tartalmának köszönhetően a feketeszeder felveszi a harcot a káros szabadgyökökkel. Ezen kívül magas rost- és gyümölcssavtartalmának köszönhetően felpörgeti az anyagcserét, serkenti az emésztés folyamatát.

Ezt is szeretjük
Fotó: