Savtalanít, jó rák ellen, és a zsírt is égeti

Mi az?

Tudtad, hogy létezik egy olyan gyümölcs, mely édes, mint a méz, laktat, égeti a zsírt, és hihetetlenül egészséges?

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Micsoda szerencse, hogy már kis hazánkban sem csak konzervben, hanem frissen is árulják az ananászt. Az ananász ugyanis nemcsak édességnek jó, vagy gyümölcssaliba, hanem rengeteg olyan hasznos tulajdonsággal rendelkezik, melyeket, ha kihasználsz, egészségesebb, szebb, vékonyabb és fiatalabb leszel.

Ha fogyni akarsz

Az ananász tartalmaz egy bromélia nevű enzimet, mely hatásával nagyban hozzájárul a fehérje emésztéséhez, valamint gyorsítja a zsírégetést. Így tehát, ha ananászt eszel, vagy ananászlevet iszol, nem csak ízlelőbimbóidat, hanem mérlegedet is kényeztetheted. Ezenkívül pedig, mivel édes, csökkenti a nasik utáni vágyat, és 100 grammban mindössze 57 kalória van.

Természetesen fontos tudni, hogy a konzerv ananász elveszíti e jótékony hatásait, nem tartalmaz broméliát, és a nagymennyiségű hozzáadott cukor hatására még erjedt is egy kicsit.

Így tehát, ha fogyókúrás kiegészítőként szeretnéd alkalmazni, akkor csak és kizárólag nyersen, frissen fogyaszd, vagy esetleg a gyógyszertárakban kapható préselt gyümölcslé formájában.

Ha szeretnéd kipróbálni az ananászos diétát, akkor kattints ide!

Ha pedig a Thai-diétára vagy kíváncsi, mely szintén tartalmaz sok ananászt, akkor kattints ide!

Ha tisztítani akarsz

Az ananász nemcsak azért jó, mert égeti a zsírt, hanem azért is, mert emésztésserkentő hatása révén segít a szervezetnek megszabadulni a felgyülemlett mérgektől. Csökkenti a vér savtartalmát, mellyel segít helyreállítani és megtartani a szervezet helyes sav-bázis egyensúlyát. Ez azért fontos, mert gyakorlatilag minden ember – annak ellenére, hogy nem tud róla – savasodik. A savasodás pedig minden egyes betegség kialakulásának hátterében jelen van, mint elősegítő tényező. Így tehát az ananász közvetve a betegségek gyógyításában és megelőzésében is nagy szerepet játszik.

Ha egészséget akarsz

Rengeteg ásványi anyagot és értékes vitamint tartalmaz: C-vitamin tartalma megerősíti az immunrendszert, magnéziumtartalma serkenti az anyagcserét, káliumtartalma segít szabályozni a vízháztartást, a benne található folsav pedig biztosítja a gyomor egészséges működését. A gyomor egészséges működésének helyreállításával megszűnnek az olyan tömegeket érintő panaszok, mint például a székrekedés, a hasmenés vagy a puffadás. Ezáltal javul a közérzet, és az egész szervezet működése érezhetően megváltozik.

Kattints ide, és ismerd meg az ananászos vitaminbomba-turmixot!

Tuti ananászos receptek

Ananászos répasaláta

Hozzávalók:


  • 1 nagy sárgarépa
  • 4 karika ananász
  • 1 dl 100%-os narancslé
  • 5 evőkanál akácméz

A répát nagy lyukú reszelőn reszeld le, majd az ananászt vágd kis darabokra. Tedd keverőtálba, add hozzá a narancslevet, a mézet és egy csipet sót. Keverd össze, és a hűtőszekrényben 1-2 órát pihentesd, hogy összeérjenek az ízek. Szárnyasok mellé, de önmagában tálalva is nagyszerű és egészséges.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ananász mandulával

Hozzávalók:


  • 2 evőkanál szeletelt mandula
  • 4 karika ananász
  • fél citrom
  • 2 evőkanál méz

A mandulát és a gyümölcsöt tedd tűzálló tálba, citromlével locsold meg, és szórd meg mandulával. Előmelegített sütőben süsd addig, míg a mandula kissé megbarnul.

Ezt is szeretjük