7 eset, amikor a plasztikai beavatkozás nem hiúsági kérdés
Mikor vedd fontolóra?
A plasztikai műtét nem csak a hírességek ránctalanítására szolgál.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Általában csak azokról az esetekről hallani, amikor a hírességek fiatalodni szeretnének, vagy a nagyobb siker érdekében különböző esztétikai beavatkozásoknak vetik alá magukat, hogy még vonzóbbak lehessenek. Ezekből aztán látni sok eredményes és sok félresikerült műtéti eredményt is a vörös szőnyegen.

Nicole Kidman például már olyan szinten túlzásba vitte a botoxkezeléseket, hogy lassan semmiféle mimikára nem lesz képes, és ugyan valóban úgy néz ki, mint 20 évvel ezelőtt, de viaszbábu-arcával jóformán semmilyen érzelmet nem tud majd kifejezni.

De említhetnénk arckontúrcsiszolásokat és alsóborda-eltávolításokat, na meg persze iszonyatosan túltöltött melleket, ajkakat és széttrancsírozott orrokat is.

De a plasztikai sebészet nem csak erről szól, és nem csak ezért jött létre. Vannak ugyanis esetek, amikor például a bőrfelület oly módon sérül, hogy a csúnya, nagy hegek eltüntetése az illető életminőségének visszaállítása miatt is szükséges. Gondolj csak arra, hogy mennyivel nehezebb lehet úgy lefolytatni egy munkahelyi tárgyalást az új ügyféllel, ha a tárgyalópartner arcának egy balesetből származó heg ijesztő karaktert ad.

Ilyen eset lehet egy sejtburjánzásnak indult anyajegy eltávolítása is, ami pedig köztudottan a bőrrák kialakulását előzi meg az adott területen, amellett, hogy esetleg az arcról, nyakról kerül le a nem túl szép látványt nyújtó, egyre nagyobb kiterjedéssel bíró jelenség.

Mellműtét más szemszögből

Vannak esetek tehát, amikor a beavatkozás egészségügyi okokból is indokolt. További példát erre az amúgy legnépszerűbb plasztikai beavatkozásnak számító mellműtét nyújt. Amikor ugyanis egy rosszindulatú csomó miatt szükségessé válik egyik, vagy rosszabb esetben mindkét mell eltávolítása, akkor az eltávolító műtéttel egybekötve már van arra lehetőség, hogy azonnal helyreállító implantátumot helyezzenek el. A beteg így a műtétből felébredve nem azzal szembesül, hogy nőiessége súlyos csorbát szenvedett. Ennek óriási jelentősége van pszichés szinten!

De annak is szüksége lehet mellműtétre, akinek túl nagy cicije van, és ez már gerincproblémákat okoz számára. Ilyenkor a kisebbítő műtét lehet hatékony megoldás.

Minőségi magán-egészségügyi szolgáltatást vennél igénybe? A Cofidis Egészség Hitellel mostantól a magas színvonalú kezelés nem pénzkérdés, hiszen már részletekre is fizetheted a beavatkozásokat és az orvosi segédeszközöket. Az Egészség Hitel gyors, rugalmas, és a hitelbírálat is azonnal megtörténik.
Országszerte több mint 80 helyen igényelheted, akik között rendelőket és magánklinikákat is találsz!
További részletek és partnerlista: egeszseghitel.cofidis.hu

Az önbizalom és a tükörkép viszonya

Főleg a fiatal lányok életét nehezítheti meg túlságosan egy elálló fül vagy egy nagy, horgas orr, aminek helyrehozatala ma már tényleg rutinműtétnek számít. Persze van, aki ezekkel a jegyekkel is teljesen jóban van önmagával, akár még ez lehet egyéniségének, karakterének meghatározó jegye is - gondolj csak Barbra Streisandra, el sem tudná képzelni őt a világ egy kis fitos orrocskával.

Azonban nem mindenkinek jó megoldás, ha a természet adta kisebb hátrányosságaival együtt próbál meg érvényesülni az életben. Ugyanis egy ilyen adottság olyan rossz hatással lehet az önbizalomra és az énképre, ami fölöslegesen nehezíti meg egy lány életét. Ilyenkor nem árt körültekintő tájékozódás után megfontolni a műtéti beavatkozás lehetőségét.

Visszeres lábak

Keveseket érint fiatalon a visszér problémája, és még kevesebben tudják, hogy ez is orvosolható műtéti beavatkozással. Huszon-, harmincévesen több mint kellemetlen, ha az ember lábát sűrűn elborítják a kis visszerek, és emiatt nem akaródzik lemondani a hosszú nadrág viseléséről még a nyári melegben sem. Ha lehetőség van rá, jobb orvosolni a problémát, mint feleslegesen megnehezíteni a mindennapokat.(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2635136&banner=2635143&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Ezt is szeretjük