Rosszul alszol, és gyakran felriadsz? Ezt az egy apróságot kell tenned a pihenésért
Hatékony és nagyon kellemes, ha esténként illóolajokat használsz.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyugodt, pihentető alvás az egészség egyik alapja. Az éjszakai nyugalmat és az édes álmokat azonban sok dolog befolyásolhatja. Néhány apró trükk elég, hogy a napi stressz hatása elmúljon és a folytonosan cikázó gondolatok lecsillapodjanak. A rendszeres sport, a könnyű vacsora és egyéb praktikák mellett érdemes bevetni az illóolajokat is, és élvezni áldásos hatásukat.

Az illóolajok használatának legegyszerűbb módja, ha belélegezve azonnal kifejtik hatásukat a szervezetre. Fontos azonban megjegyezni - és nem lehet elégszer hangsúlyozni -, hogy csak a 100% tisztaságú és bevizsgált olajok rendelkeznek terápiás hatással!

A használatuk legelterjedtebb módja a párologtatás. Ez történhet párologtató edény és mécses segítségével, diffúzorok alkalmazásával, vagy csak egyszerűen egy arra alkalmas felületre csöppentve, az így végzett, úgynevezett száraz párologtatás is eredményes. Egészségügyi problémáknál az inhalálás kellőképpen intenzív megoldás, térfrissítésre pedig a permetezés is hasznos lehet.

Nyugtató olajok

A következő illóolajok segítik a relaxációt, nyugtatnak, így jobban fogsz tőlük aludni. Használd őket minden este.

  • Levendula
  • Jázmin
  • Rózsa
  • Mandarin
  • Mirha
  • Római kamilla
Nem mindegy, milyen illóolajat veszel. Minél nagyobb tisztaságú az olaj, annál kevesebb kell belőle, és annál hatékonyabb. A Panarom illóolajai 100%-os tisztaságúak, magyarán csak illóolaj van bennük, és nem hígították őket semmivel.

Így használd az illóolajat!

Az illóolajokat többféleképp is lehet alkalmazni. A legegyszerűbb felhasználási módjuk, ha lefekvéskor a csukló belső oldalára cseppentünk egy-két csepp illóolajat, majd tízszer belélegezzük, jó mélyen.

A párnára csepegtetett illóolaj egész éjszaka kifejti majd hatását, de lefekvés előtt egy illatos, levendulás, mandarinos illóolajos relaxáló fürdő is segít a nyugtató, pihentető alvásban. A fürdővízhez adott illóolajat először mindig mézben vagy tejszínben fel kell oldani, tilos egyenesen a vízbe csepegtetni! Ha párologtatás, akkor csupán egy kerámiatál némi forró vízzel is elégséges hozzá, és a tér nagyságától függően 8-15 csepp illóolaj.

Ezt is szeretjük