Képeken 7 hétköznapi étel, ami allergiát okozhat

Nem is hinnéd!

A paradicsom, a banán vagy a savanyú káposzta hisztamin felszabaduláshoz vezethetnek.

Dia

	A savanyúságok, például a savanyú káposzta magas hisztamintartalma miatt allergiás reakciót válthat ki. Ha érzékeny vagy rá, részesítsd előnyben a párolt zöldségeket a savanyúságokkal szemben.

A savanyúságok, például a savanyú káposzta magas hisztamintartalma miatt allergiás reakciót válthat ki. Ha érzékeny vagy rá, részesítsd előnyben a párolt zöldségeket a savanyúságokkal szemben.

Dia

	Van, aki el sem tudja képzelni a napját reggeli kávé nélkül, míg más kiütést kap tőle. A kávé ráadásul nem csupán a hisztamin termelődését fokozhatja, de amintartalma miatt fejfájáshoz is vezethet.

Van, aki el sem tudja képzelni a napját reggeli kávé nélkül, míg más kiütést kap tőle. A kávé ráadásul nem csupán a hisztamin termelődését fokozhatja, de amintartalma miatt fejfájáshoz is vezethet.

Dia

	A paradicsom az arra érzékenyeknek főzve sem ajánlott, de a ketchup, a konzerv vagy a püréváltozat kifejezetten kerülendő. Különösen ekcémás betegeknél fordulhat elő, hogy fogyasztása bőrviszketést, vörösséget okoz.

A paradicsom az arra érzékenyeknek főzve sem ajánlott, de a ketchup, a konzerv vagy a püréváltozat kifejezetten kerülendő. Különösen ekcémás betegeknél fordulhat elő, hogy fogyasztása bőrviszketést, vörösséget okoz.

Dia

	Az olyan déligyümölcsök, mint a banán vagy a narancs, ugyancsak okozhatnak allergiát az arra érzékenyeknél. Elsősorban a száj, a nyelv vagy a torok viszketését vagy duzzanatát válthatja ki a fogyasztásuk.

Az olyan déligyümölcsök, mint a banán vagy a narancs, ugyancsak okozhatnak allergiát az arra érzékenyeknél. Elsősorban a száj, a nyelv vagy a torok viszketését vagy duzzanatát válthatja ki a fogyasztásuk.

Dia

	A sajtok közül elsősorban a camembert típusú, a füstölt, valamint a kenhető változatok válthatnak ki allergiás reakciót.

A sajtok közül elsősorban a camembert típusú, a füstölt, valamint a kenhető változatok válthatnak ki allergiás reakciót.

Dia

	A nyers gyümölcsök és zöldségek, például az uborka szintén kiválthat allergiás reakciót - leggyakrabban csalánkiütés, bőrviszketés formájában.

A nyers gyümölcsök és zöldségek, például az uborka szintén kiválthat allergiás reakciót - leggyakrabban csalánkiütés, bőrviszketés formájában.

Dia

	Nem csupán a növényi eredetű táplálékok, hanem az állati belsőségek és a füstölt húsok is fokozhatják a hisztamin termelődését a szervezetben.

Nem csupán a növényi eredetű táplálékok, hanem az állati belsőségek és a füstölt húsok is fokozhatják a hisztamin termelődését a szervezetben.

Ezt is szeretjük
Szerző: Horváth Eszter
Fotó: