A savanyúságok, például a savanyú káposzta magas hisztamintartalma miatt allergiás reakciót válthat ki. Ha érzékeny vagy rá, részesítsd előnyben a párolt zöldségeket a savanyúságokkal szemben.
Dia
Van, aki el sem tudja képzelni a napját reggeli kávé nélkül, míg más kiütést kap tőle. A kávé ráadásul nem csupán a hisztamin termelődését fokozhatja, de amintartalma miatt fejfájáshoz is vezethet.
Dia
A paradicsom az arra érzékenyeknek főzve sem ajánlott, de a ketchup, a konzerv vagy a püréváltozat kifejezetten kerülendő. Különösen ekcémás betegeknél fordulhat elő, hogy fogyasztása bőrviszketést, vörösséget okoz.
Dia
Az olyan déligyümölcsök, mint a banán vagy a narancs, ugyancsak okozhatnak allergiát az arra érzékenyeknél. Elsősorban a száj, a nyelv vagy a torok viszketését vagy duzzanatát válthatja ki a fogyasztásuk.
Dia
A sajtok közül elsősorban a camembert típusú, a füstölt, valamint a kenhető változatok válthatnak ki allergiás reakciót.
Dia
A nyers gyümölcsök és zöldségek, például az uborka szintén kiválthat allergiás reakciót - leggyakrabban csalánkiütés, bőrviszketés formájában.
Dia
Nem csupán a növényi eredetű táplálékok, hanem az állati belsőségek és a füstölt húsok is fokozhatják a hisztamin termelődését a szervezetben.