A legegészségtelenebb műszálas ruhadarabok listája

Kerüld azokat a viseleteket, melyek gombás fertőzést, ekcémát vagy allergiát okozhatnak!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A ruhaboltokat járva elsősorban a divat, valamint az árak döntik el, hogy megveszed-e az adott darabot. Valószínűleg csak harmadsorban gondolkozol el azon, hogy milyen anyagból is készült a ruha. Pedig érdemes figyelmesen megnézned a címkét, különösen, ha fehérneműt, zoknit vagy - a nyári melegben - hosszú ujjú felsőt választasz.

Azok a darabok, melyek nagy mennyiségben tartalmaznak műszálat, egészségügyi problémákat okozhatnak. A gyártóknak megéri a vegyi úton előállított, olcsóbb anyagot használni, neked azonban jobb, ha elkerülöd a testidegen műszálat.

Szexi fehérneműk

A szexi, de még megfizethető árú fehérneműk nagy része műszál felhasználásával készül. Biztos a te szekrényedben is bevetésre vár pár ilyen darab, amivel semmi baj nincs, ha csak a jelesebb napokra tartogatod őket. A probléma akkor kezdődik, ha napi rendszerességgel viseled ezeket a fehérneműket. A szintetikus anyag ugyanis nem engedi át a levegőt, így magasabb hőmérsékletet és nedves környezetet teremt a kórokozóknak, melyek gyorsabban szaporodnak ilyen mikroklímában.

Műszálas bugyi - hüvelygomba

A hüvelyfertőzés kapcsán gyakran említett Candida az egészséges szervezetben is megtalálható, a hüvelyflóra fontos részét képezi. Gondot akkor jelent, amikor túlságosan elszaporodik, és felborítja a természetes egyensúlyt. A műszálas fehérnemű viselése mindezt nagyban elősegítheti - különösen a nyári melegben.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Sötét fehérnemű - allergia

Fájdalmas allergiát okozhat a sötét színű fehérnemű. Ezekhez a darabokhoz a gyártás során több festéket használnak, mely nem tapad meg a szintetikus szálakon. Miközben hordod a fehérneműt, a műszálról a bőrödre kerül a színezőanyag, ami az érzékeny testrészen kellemetlen reakciót válthat ki.

Egészségtelen zoknik

Műszálas zokni - lábgomba

A talpon sok verejtékmirigy található, melyen keresztül a szervezet szabályozza a hőháztartást. Könnyen lábgombához vezethet, ha műszálas zoknit hordasz, ami nem engedi, hogy megfelelő mértékben párologjon el a nedvesség. A felázott bőr sérülékenyebb, a felső hámréteg leválhat, az ujjak között kidörzsölődhet, ami elősegíti, hogy elkapd a fertőzést. A bőr hámlása, az égető, viszkető érzés és a vörös foltok mind a lábgomba jelei.

Kínzó lábszag

Bár a lábszag nem betegség, igen kellemetlen probléma - mely együtt járhat a lábgombával is. Kialakulásáért felelős lehet a műszálas zokni. Az izzadság nemcsak vízből áll, hanem hormonokat és különböző baktériumokat is tartalmaz. Utóbbiak könnyen elszaporodhatnak a nedves környezetben, és ezek választanak ki kellemetlen szagú anyagokat. Nem kell különböző dezodorokkal orvosolnod a problémát, elég, ha jó nedvszívó anyagból választasz zoknit. Mindemellett figyelj arra is, hogy a cipőd se tartalmazzon túl sok szintetikus anyagot.

Hosszú ujjú felső - ekcéma, allergia

A műszálból készült felsők annál veszélyesebbek, minél nagyobb felületen érintkeznek a testeddel. De nem csupán a kellemetlen testszag kialakulásáért felelősek: a hosszú ujjú, szintetikus anyagból készült darabok allergiát, sőt, ekcémát is okozhatnak. Mindkét betegség a viszketéssel, gyulladással, illetve a bőrszárazsággal járhat együtt. Ráadásul a száraz felület megvastagszik, és emiatt a környező rész berepedezik, táptalajt adva a fertőzéseknek. A kezelés sok időt vesz igénybe, és az allergia, valamint az ekcéma gyakran kiújul. Egészséged érdekében tehát érdemes odafigyelned arra, hogy mit viselsz.

OLVASD EL EZT IS!

miniszoknya piros
  • női egészség
  • egészségtelen ruhadarabok

A legegészségtelenebb tavaszi viseletek

Ezt is szeretjük