3 egészségre káros ruhadarab, mely a te szekrényedben is ott van
A divat és az egészség gyakran harcban állnak egymással. Ismerj meg három darabot, mely károkat okozhat.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Szigorúbban vagy kicsit lazábban véve, de minden nő szereti követni az aktuális trendeket. Egyes darabok azonban már-már merényletnek számítanak az egészségedre nézve.

Az aprócska tangák, a nem megfelelően megválasztott méretű melltartó, valamint a szűk csípőnadrág mind egy-egy lépést jelenthet az orvosi rendelő felé.

Tanga

A nagyapáink által csak vonalbugyinak hívott darab a kilencvenes évek vége felé kezdte meg térhódítását. Azóta számtalan nő viseli nap mint nap - egyesek divatból, mások a férfiak kedvéért, de vannak, akik szerint kényelmes. Sok nőgyógyász szerint azonban a tanga nem kimondottan egészséges. Egyfelől a vékony pántok kényelmetlenek lehetnek, bevágnak, másfelől a súrlódás miatt könnyen alakulhat ki bőrpír, rosszabb esetben gyulladás is a nemi szervek környékén.

A harmadik veszély pedig abban rejlik, hogy a bugyi mozgás közben a végbél irányából a hüvely felé viszi a baktériumokat - így gyakorivá válhatnak a különféle nőgyógyászati fertőzések. Ha mégis ragaszkodsz a tangához, kizárólag olyan darabot vásárolj, aminél a lépésbetét - a bugyi belsejében található plusz textilréteg - pamutból van. Amennyiben varrás nélkülit választasz, még egy lépéssel előrébb vagy, hiszen ezek a darabok kevésbé vágnak.

Tudtad?
Lehet, hogy a tanga kezd kimenni a divatból? Angliában 2004 óta 17%-kal esett vissza a szexis ruhadarabok értékesítése. A 25 év feletti korosztály esetében egyre kevésbé divat a tanga.

Kényelmetlen melltartó

Ruhatárad összes darabja közül kétségkívül a melltartó a nőiség egyik legtipikusabb szimbóluma. Egyrészt fontos funkciója, hogy tartsa a kebleket, másrészt a csábítás eszköze lehet. Elvileg már a középiskolában minden lány tisztában van vele, hányas melltartót hord, gyakorlatilag azonban a helyzet nem ilyen egyszerű. Bizonyára te is láttál már nőket a lapockájuk közepéig felcsúszott keresztpánttal vagy oldalt bevágó pántokkal. Egyik sem túl szerencsés. Ha a saját méretednél kisebbet választasz, a merevítő elszoríthatja a mellszövet alsó részét, és könnyen alakulhat ki gyulladás. Ha a pedig a kelleténél nagyobbat vásárolsz, nem tartja megfelelően a melled.

Ahhoz, hogy a megfelelő melltartót kiválaszd, két számra lesz szükséged. Mérőszalaggal mérd le a melled alatti rész átmérőjét, valamint a mellbőségedet. Lehetőleg a ciklusod közepén tedd mindezt, ilyenkor ugyanis nincs megduzzadva a melled. Ha pedig kíváncsi vagy rá, pontosan hogyan számolhatod ki a méretedet, kattints ide! »

Szűk csípőnadrág

Szexis darab, melyet elsősorban nyáron érdemes hordanod - és leginkább keskeny derék, lapos has esetén mutat jól. Télvíz idején nem szerencsés kivillantanod a derekad. Nem azért, mert nagyanyád szerint illetlen, hanem, mert sokkal egészségtelenebb, mint hinnéd. Mind a vesékre, mind a petefészkekre nézve veszélyes lehet. Ráadásul a derekad is könnyen megfájdulhat, ha sokáig van huzatban.

Ha pedig nadrágod nem pusztán alacsony szabású, de meglehetősen szűk is, azzal csak tovább rontod a helyzetet. A túlságosan testhezálló darabok alatt nehezen szellőzik a bőröd, ami kedvező lehetőségeket biztosít a gombás fertőzések számára. Ezért tanácsos olyan nadrágot viselned, melybe, ha nem is bőven, de azért beleférsz.

Ha pedig nem tudsz lemondani a csípőnadrágról, mindenképpen hosszabb pulóverrel hord. De kipróbálhatsz egy divatos ruhadarabot is, mely melegen tartja a derekad. Kattints ide! »

Ezt is szeretjük