A 10 legjobb házi fortély izzadás ellen
Ha úgy érzed, nem használnak a flakonos vagy golyós dezodorok, ismerj meg néhány verejtékellenes házi trükköt, ami segít!

Dia

 	Természetes szappanok 	Hatásosabb, ha illatosított tusfürdő helyett természetes alapanyagokból készített szappant vásárolsz. Ezeket már minden drogériában beszerezheted. Izzadás ellen részesítsd előnyben a levendula, teafaolaj vagy borsmenta alapú termékeket! 	Kapcsolódó cikk: 	A 6 legütősebb természetes megoldás lábszag ellen »

Természetes szappanok

Hatásosabb, ha illatosított tusfürdő helyett természetes alapanyagokból készített szappant vásárolsz. Ezeket már minden drogériában beszerezheted. Izzadás ellen részesítsd előnyben a levendula, teafaolaj vagy borsmenta alapú termékeket!

Kapcsolódó cikk:
A 6 legütősebb természetes megoldás lábszag ellen »

Dia

 	Varázsmogyoró 	Használj – gyógyszertárban vagy drogériában kapható – varázsmogyoró-kivonatot! Naponta többször spricceld közvetlenül a bőrödre, vagy vatta segítségével vidd fel a hónaljadra! A frissítő, kellemes illatú folyadék szárító és dezodoráló hatású is egyben. 	Kapcsolódó cikk: 	Aranyér, szájszag és kiütések ellen - Mi az? »

Varázsmogyoró

Használj – gyógyszertárban vagy drogériában kapható – varázsmogyoró-kivonatot! Naponta többször spricceld közvetlenül a bőrödre, vagy vatta segítségével vidd fel a hónaljadra! A frissítő, kellemes illatú folyadék szárító és dezodoráló hatású is egyben.

Kapcsolódó cikk:
Aranyér, szájszag és kiütések ellen - Mi az? »

Dia

 	Szódabikarbóna 	A házi csodaszert nem csupán gyomorégés ellen és természetes tisztószerként alkalmazhatod. Hintőpor helyett használj szódabikarbónát, amelyek nagyszerűen felszívja a nedvességet! A fehér por ráadásul a testszagot okozó baktériumokat is elpusztítja. 	Kapcsolódó cikk: 	Emésztésserkentő, fogfehérítő - Szódabikarbóna »

Szódabikarbóna

A házi csodaszert nem csupán gyomorégés ellen és természetes tisztószerként alkalmazhatod. Hintőpor helyett használj szódabikarbónát, amelyek nagyszerűen felszívja a nedvességet! A fehér por ráadásul a testszagot okozó baktériumokat is elpusztítja.

Kapcsolódó cikk:
Emésztésserkentő, fogfehérítő - Szódabikarbóna »

Dia

 	Petrezselyem 	Rágcsálj el néhány szál petrezselymet, amely szagtalanító tulajdonsággal rendelkezik. Teát is készíthetsz belőle: áztass egy teáskanál felaprított, friss petrezselymet öt percig egy csészényi forrásban lévő vízbe. Hagyd kicsit lehűlni, majd idd meg. 	Kapcsolódó cikk: 	Vesekő és szájszag ellen - Még mire jó a petrezselyem? »

Petrezselyem

Rágcsálj el néhány szál petrezselymet, amely szagtalanító tulajdonsággal rendelkezik. Teát is készíthetsz belőle: áztass egy teáskanál felaprított, friss petrezselymet öt percig egy csészényi forrásban lévő vízbe. Hagyd kicsit lehűlni, majd idd meg.

Kapcsolódó cikk:
Vesekő és szájszag ellen - Még mire jó a petrezselyem? »

Dia

 	Borotva 	Borotváld vagy gyantázd rendszeresen a hónaljadat! A hónaljszőrzet ugyanis fokozza a testszagot, mivel felfogja az izzadságot, ezáltal kedvező környezetet teremt a baktériumok szaporodásához. 	Kapcsolódó cikk: 	Bababőr odalent is - Borotvakörkép bikinivonalhoz »

Borotva

Borotváld vagy gyantázd rendszeresen a hónaljadat! A hónaljszőrzet ugyanis fokozza a testszagot, mivel felfogja az izzadságot, ezáltal kedvező környezetet teremt a baktériumok szaporodásához.

Kapcsolódó cikk:
Bababőr odalent is - Borotvakörkép bikinivonalhoz »

Dia

 	Citrom 	A citrusfélék leve savasabbá változtatja a bőr pH-értékét, így a testszagot okozó baktériumok számára igen kedvezőtlen környezetet hoz létre. Kenj egy kevés citromlevet a bőrödre, majd itasd szárazra a területet! 	Kapcsolódó cikk: 	Évezredes gyógyszer a konyhádból »

Citrom

A citrusfélék leve savasabbá változtatja a bőr pH-értékét, így a testszagot okozó baktériumok számára igen kedvezőtlen környezetet hoz létre. Kenj egy kevés citromlevet a bőrödre, majd itasd szárazra a területet!

Kapcsolódó cikk:
Évezredes gyógyszer a konyhádból »

Dia

 	Ecet 	Kipróbálhatod az ecetet, ha nem zavar a fanyar illata. Vattával vidd fel a hónaljadra, így meggátolhatod a testszagot okozó baktériumok szaporodását! Közvetlenül borotválkozás után azonban semmiképp se alkalmazd, mert rettentően csíp!

Ecet

Kipróbálhatod az ecetet, ha nem zavar a fanyar illata. Vattával vidd fel a hónaljadra, így meggátolhatod a testszagot okozó baktériumok szaporodását! Közvetlenül borotválkozás után azonban semmiképp se alkalmazd, mert rettentően csíp!

Dia

 	Zsálya 	Az illatos kerti fűszernövény, a zsálya baktériumölő és izzadásgátló hatással rendelkezik. Használj gyógynövényboltokban kapható tinktúrát, hígított olajat vagy házilag készített teát! Ez utóbbit friss vagy szárított levélből főzd, és tárold a hűtőszekrényben! 	Kapcsolódó cikk: 	Izzadás és puffadás ellen - Még mire jó a zsálya? »

Zsálya

Az illatos kerti fűszernövény, a zsálya baktériumölő és izzadásgátló hatással rendelkezik. Használj gyógynövényboltokban kapható tinktúrát, hígított olajat vagy házilag készített teát! Ez utóbbit friss vagy szárított levélből főzd, és tárold a hűtőszekrényben!

Kapcsolódó cikk:
Izzadás és puffadás ellen - Még mire jó a zsálya? »

Dia

 	Teafaolaj 	A teafa illóolaja hatékonyan pusztítja a baktériumokat, ráadásul mindegyiknek igen kellemes illata van. Előfordul azonban, hogy bizonyos olajok allergiás reakciót váltanak ki, ezért használat előtt mindig végezz bőrpróbát egy kis felületen! Ha irritációt okoz, ne alkalmazd! 	Kapcsolódó cikk: 	Csípés és horzsolás ellen - Így használd a teafaolajat! »

Teafaolaj

A teafa illóolaja hatékonyan pusztítja a baktériumokat, ráadásul mindegyiknek igen kellemes illata van. Előfordul azonban, hogy bizonyos olajok allergiás reakciót váltanak ki, ezért használat előtt mindig végezz bőrpróbát egy kis felületen! Ha irritációt okoz, ne alkalmazd!

Kapcsolódó cikk:
Csípés és horzsolás ellen - Így használd a teafaolajat! »

Dia

 	Hársfatea 	Nem csupán külsőleg, belsőleg is gátolhatod az izzadást! A hársfatea jó választás lehet, mert elősegíti a szervezet salakanyag-kiválasztását, és a verejtékezéskor fellépő erős szag ellen is hatásos. 	Kapcsolódó cikk: 	Ezt idd nátha, fejfájás és láz ellen! »

Hársfatea

Nem csupán külsőleg, belsőleg is gátolhatod az izzadást! A hársfatea jó választás lehet, mert elősegíti a szervezet salakanyag-kiválasztását, és a verejtékezéskor fellépő erős szag ellen is hatásos.

Kapcsolódó cikk:
Ezt idd nátha, fejfájás és láz ellen! »

Ezt is szeretjük
Fotó: