A zöldborsó - csakúgy, mint a hüvelyes zöldségek többsége - olyan szénhidrátokat tartalmaz, amelyekkel az emésztő enzimek nem tudnak megbirkózni.
Dia
A karfiol fogyasztása ugyancsak sokaknál okoz kellemetlen felfúvódást - melyért magas rost- és cellulóztartalma felel.
Dia
A bab kétségkívül az egyik legismertebb puffadást okozó táplálék. Ha azonban elkészítés előtt beáztatod, csökkentheted az emészthetetlen szénhidrátok mennyiségét.
Dia
Bár a káposzta számos egészségügyi szempontból előnyös tulajdonsággal bír, rosttartalma miatt puffadást okozhat. A növény rákellenes hatásáról itt olvashatsz.
Dia
A sör nem csupán szénsavtartalma miatt, de a benne lévő sörélesztő révén is puffaszthat.
Dia
A körte az egyik legmagasabb rosttartalmú gyümölcs - ám ebből adódóan nemcsak az emésztést serkenti, de puffadást is okozhat.