2 perces online teszt: melyik stressztípusba tartozol?
Mennyire kezeled jól a feszült helyzeteket? Így veheted könnyebben az akadályokat!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A stressz mindennapos akadályozó tényező, mellyel minden ember másképpen tud megküzdeni. Egyesek hamar elfogadják, hogy az életben időről időre felmerülnek különféle nehézségek, másoknak ez nehezebben megy.

A szorongás mindenki életét átszövi, csak az nem mindegy, hogy milyen mértékben. Nagyon szerencsés vagy, ha nem okoz gondot számodra egy-egy hirtelen felbukkanó akadály, könnyen átlátod a felmerülő helyzetet, és megtalálod rájuk a megoldást, ám nem mindenki tud ennyire könnyen megbirkózni az ilyesféle nehézségekkel.

Stressz-teszt
Töltsd ki tesztünket, és néhány perc alatt kiderítheted, mennyire tudsz szembenézni a mindennapok kihívásaival!

Így segíts magadon!

Ha a teszt nem hozott ki túl biztató eredményt, érdemes megfogadnod alábbi tanácsainkat. Mozogj többet, ne feledkezz meg a napi nyolc óra alvásról, és igyekezz ügyesen lavírozni a feladatok között.

Mozgással a feszültség ellen

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik a rendszeres mozgás, függetlenül attól, hogy ez valamilyen izzasztó sport vagy egy meditációs séta. Egy megerőltető, feszültséggel teli nap után az ember másra sem vágyik, mint hogy végre kipihenje magát, hogy elfeledkezhessen a problémákról, ezért hajlamos kifogásként használni a megpróbáltatásokat a testmozgás ellen. Pedig a sport stresszoldó hatását már kutatók is bizonyították.

Tudományos tény, hogy a mozgás is egyfajta stresszhelyzet - pozitív értelemben - a szervezet számára, hiszen az adrenalinszint megemelkedik.

Segítségével nő az energiaszint, így sokkal optimistábban hozzáállást generál. A mozgás emellett eltereli a gondolatokat, nyugtató hatása is van, nem beszélve az egészségre gyakorolt jótékony hatásáról - így az aktív, napi rendszerességgel történő fizikumjavítás mindennél fontosabb.

Csipkerózsika-állapot

Van mennyiségi és minőségi alvás. Mindkettő nagyon fontos önmagában, azonban a túlfeszített stresszhelyzeteket csak a kettő együttesével lehet kevésbé megterhelővé tenni. Ha állandóan pörög az agyad az elmúlt nap eseményein vagy azon, hogy mi vár rád másnap, akkor garantáltan nehezebben fog menni a pihenés, a kialvatlanság pedig az első számú stresszforrás.

Habár ahány kutató, annyi megállapítás, az biztos, hogy a napi hét és fél-nyolc óra pihenésre szüksége van a szervezetnek. Fontos az is, hogy egyfajta rendszer legyen az alvásban. Igyekezz minden nap nagyjából ugyanabban az időpontban ágyba bújni - ezzel a pihenés minőségét javítod. Ha feszült vagy, és csak forgolódsz, akkor próbálkozhatsz illóolajokkal, például levendulával vagy éppen nyugtató teákkal, mint például a citromfű vagy rozmaring keveréke.

Helyes időbeosztás

Mivel az életed igen nagy részét a munkahelyeden töltöd, nem meglepő, hogy a legtöbb stressz ott ér. Sajnos minden munkahelyen felmerülnek problémák, plusz feladatok, túlórák - ezeken nem szabad túl sokáig görcsölnöd, mert egészségtelen, és csak egy nagy feszültségkörforgásba vezet.

Feszültségoldás természetesen

A Zen illóolaj-keverék relaxáló, harmonizáló illatkombinációjával segíti a napi stressz legyőzését, finom illatának köszönhetően pedig nyugalommal, vidámsággal tölti meg a teret. Ha téged is legyűrnek a feszültséggel teli mindennapok, válaszd ezt a megoldást.

Tudj meg róla többet!

Promóció

A legjobb, ha felépítesz magadnak egy napi rutint, amiben ráhagyással számolsz, így, ha valamilyen új feladat esik be, akkor sem kell a munkaidődön felül bent maradnod. Fontos, hogy ne kelljen állandóan rohannod, kapkodnod, mert az szintén csak stresszel. Próbáld meg esténként az ágyban átgondolni, hogy mi vár rád másnap, vagy reggel, míg lustálkodsz az ágyban. Hidd el, ha fel vagy készülve minden eshetőségre, kevésbé fog megrázni egy-egy váratlan fordulat.

Te milyen eszközöket vetsz be annak érdekében, hogy a stressz ne győzzön le?

Ezt is szeretjük