Finomak, mint a chips, de nem hizlalnak: így készítsd el otthon a zöldségropogósokat

A zöldségchipszeket lelkiismeret-furdalás nélkül ropogtathatod. Ezek a legjobb variációk!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Végre egy igazán egészséges és finom nassolnivaló, amiből tényleg degeszre eheted magadat! Készítsd el a lehető legváltozatosabban, az idénynek megfelelő zöldségekből. Most van választék bőven, tökéletes alap lehet a cukkini, az édesburgonya, a zeller, a zöldbab és a sárgarépa. Fontos, hogy ne olajban, hanem sütőben süsd a zöldségeket.

cukkini-chips

Zöldségropogós

Hozzávalók

  • 1 db cukkini
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db sárgarépa
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg, szárítsd meg, és vágd nagyon vékony karikákra. Ha azt akarod, hogy azonos vastagságúak legyenek, reszeld le uborkaszeletelőn, vagy vágd azonos nagyságú hasábokra. Sorakoztasd a zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olívaolajjal, és fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal. 

Süsd 170 fokos sütőben körülbelül 40 perc alatt ropogósra. Ha elég vékonyak, ennyi idő alatt jól átsülnek. Félidőben érdemes átforgatni, hogy egyenletesen piruljanak. Ugyancsak népszerű, kicsit extrább variáció, ha a zöldségeket megszórod parmezánnal. Melegen ne takard le, mert akkor megpuhulnak.

edesburgonyachips
Ezt is szeretjük