Finomak, mint a chips, de nem hizlalnak: így készítsd el otthon a zöldségropogósokat
A zöldségchipszeket lelkiismeret-furdalás nélkül ropogtathatod. Ezek a legjobb variációk!
Végre egy igazán egészséges és finom nassolnivaló, amiből tényleg degeszre eheted magadat! Készítsd el a lehető legváltozatosabban, az idénynek megfelelő zöldségekből. Most van választék bőven, tökéletes alap lehet a cukkini, az édesburgonya, a zeller, a zöldbab és a sárgarépa. Fontos, hogy ne olajban, hanem sütőben süsd a zöldségeket.
Zöldségropogós
Hozzávalók
- 1 db cukkini
- 1 db fehérrépa
- 1 db sárgarépa
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldségeket mosd meg, szárítsd meg, és vágd nagyon vékony karikákra. Ha azt akarod, hogy azonos vastagságúak legyenek, reszeld le uborkaszeletelőn, vagy vágd azonos nagyságú hasábokra. Sorakoztasd a zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olívaolajjal, és fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal.
Süsd 170 fokos sütőben körülbelül 40 perc alatt ropogósra. Ha elég vékonyak, ennyi idő alatt jól átsülnek. Félidőben érdemes átforgatni, hogy egyenletesen piruljanak. Ugyancsak népszerű, kicsit extrább variáció, ha a zöldségeket megszórod parmezánnal. Melegen ne takard le, mert akkor megpuhulnak.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció