Pikáns zöldséges, csirkés nyársak grillen sütve - Ettől a páctól igazán finom
A nyári grillpartikról nem hiányozhat a zöldséges, csirkés nyárs.
Könnyű, húsos fogás friss zöldségekkel és kellemes fűszerezéssel. A csirkenyárs elkészítése baráti társaságban különösen jó móka. Önmagában, krumplival vagy salátával is kínálhatod.
Akkor se keseredj el, ha nincs hol grillezned, vagy az időjárás keresztülhúzza a számításaidat. A csirkenyársat sütőben is elkészítheted.
Zöldséges, csirkés nyársak
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemellfilé
- 2 cukkini
- 3 paradicsom
- 3 lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- 1 teáskanál bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés ideje: 35 perc, pácolás: 2 óra
A csirkemellet mosd meg, és vágd nagyobb kockákra. Az olajat keverd össze a sóval, a borssal, a bazsalikommal és a zúzott fokhagymával, majd forgasd bele a húst. Fedd le, és pácold legalább egy-két órán át. Ha teheted, a csirkemellet akár egy éjszakán keresztül is a fűszeres keverékben hagyhatod. A cukkinit karikázd fel, a lilahagymát és a paradicsomot szeld fel tetszés szerint.
Húzd felváltva a a nyársra a csirkét, a cukkinit, a paradicsomot és a lilahagymát, majd süsd meg grillrácson körülbelül 15-20 perc alatt. Közben forgasd, hogy egyformán piruljon. Forró teflonserpenyőben, kevés olajon, de akár sütőben is megsütheted.