A legfinomabb zöldborsófőzelék receptje
Friss borsóból a legjobb, de mirelitből is isteni lesz.
Mivel tavasz csak három hónapig van egy évben, a friss, zsenge zöldborsó is csak korlátozott ideig hozzáférhető, egyéb esetekben valamilyen tartósított változatot kell választanod.
Ahhoz, hogy a főzeléked igazán jóra sikeredjen, elengedhetetlen, hogy a rántás ne legyen csomós, erre figyelj nagyon!
Zöldborsófőzelék
Hozzávalók:
- 70 dkg zöldborsó
- 4 dkg liszt
- 2 l víz
- 1 nagy fej hagyma
- 1 dl tejszín
- 1 csokor petrezselyem
- olaj
- só
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
Végy egy nagy lábast, szórd bele a szemeket, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy teljesen ellepje, és még a borsó felett is legyen nagyjából 1 deciliternyi. Tedd nagy lángra, sózd, és várd meg, amíg felforr. Forrás után vedd kis lángra. Ezután egy kisebb lábasban pirítsd meg olajon a felkockázott hagymát. Amikor már üveges, vedd le a tűzről, adj hozzá 2 dekagramm lisztet, nagyon gyors mozdulatokkal keverd össze, majd tedd vissza a tűzre, és kevergesd addig, amíg aranybarna nem lesz.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha ez megvan, vedd le, öntsd fel 2 deciliter vízzel, miközben folyamatosan kevered, így nem lesz csomós. A bugyogó borsóhoz vágj a lábasba petrezselymet, majd szép lassan kezdd el bele adagolni a rántást, folyamatos kevergetés mellett. Amikor kezd besűrűsödni, add hozzá a tejszínt is, várd meg, amíg buggyan egyet, és már el is készültél vele.
A kép a freeblogról származik.
Hazai finomságok
Egy finom hazai íz bármikor jóleshet, akárhol jársz is a világban. Nézz be galériánkba néhány ötletért!
OLVASD EL EZT IS!
- hagyomány
- leves
Az eredeti Jókai-bableves receptje
- só
- sült csirke
Sóban sült csirke: isteni vacsora olajszag nélkül
- nyár
- leves