Egyszerű, zöld hummusz házilag: fantasztikus mártogatós 10 perc alatt
Az arabok kedvenc mártogatósa a hummusz, amit petrezselyemmel és bazsalikommal bekeverve egészen különleges, friss étellé varázsolhatsz.
A hummusz ma már kevésbé számít különlegesnek, mint néhány évvel ezelőtt. Az alapanyagok, tehát a tahini és a csicseriborsó is könnyen beszerezhetők. Az íze egyáltalán nem intenzív, így változatosan fűszerezheted, kínálhatod zöldséggel, hússal. Mártogatósként pedig még partiételként is szóba jöhet. A bazsalikomtól és a petrezselyemtől igazán üde lesz.
Zöld hummusz
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg konzerv csicseriborsó
- 3 evőkanál tahini
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 bögre bazsalikom
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál petrezselyemzöld
- 1 dl víz
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál só
- bors
Elkészítés:
A csicseriborsó levét szűrd le, majd rakd egy késes aprítógépbe. Tedd hozzá a tahinit, a bazsalikomot, a fokhagymát és a petrezselyemzöldet. Öntsd hozzá az olívaolajat és a citrom levét, majd kezdd pépesíteni. Közben sózd, borsozd, és öntsd hozzá részletekben a vizet, majd mixeld tovább. Töltsd át tálba, zárd le, és pihentesd a hűtőben legalább két-három órán át, hogy az ízek jól összeérjenek.
A csicseriborsós, fűszeres curry is igazi különlegesség. Miközben fő, magába szívja az ízeket, a gyömbért, a kurkumát.
Képek: Getty Images.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept