Egyszerű, zöld hummusz házilag: fantasztikus mártogatós 10 perc alatt
Az arabok kedvenc mártogatósa a hummusz, amit petrezselyemmel és bazsalikommal bekeverve egészen különleges, friss étellé varázsolhatsz.

zold-humusz
Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Lily Elsie volt a korai 20. század legtöbbet fotózott színésznője: az Edward-kor 5 legszebb nője »

Salaktalanít és eltelít: a szuperegészséges amaránt nem csak köretnek jó »

Jude Law 19 éves lánya gyönyörű modell: nem csak szépsége, a stílusa is figyelemre méltó »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hummusz ma már kevésbé számít különlegesnek, mint néhány évvel ezelőtt. Az alapanyagok, tehát a tahini és a csicseriborsó is könnyen beszerezhetők. Az íze egyáltalán nem intenzív, így változatosan fűszerezheted, kínálhatod zöldséggel, hússal. Mártogatósként pedig még partiételként is szóba jöhet. A bazsalikomtól és a petrezselyemtől igazán üde lesz. 

Zöld hummusz

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg konzerv csicseriborsó
  • 3 evőkanál tahini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 bögre bazsalikom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál petrezselyemzöld
  • 1 dl víz
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csicseriborsó levét szűrd le, majd rakd egy késes aprítógépbe. Tedd hozzá a tahinit, a bazsalikomot, a fokhagymát és a petrezselyemzöldet. Öntsd hozzá az olívaolajat és a citrom levét, majd kezdd pépesíteni. Közben sózd, borsozd, és öntsd hozzá részletekben a vizet, majd mixeld tovább. Töltsd át tálba, zárd le, és pihentesd a hűtőben legalább két-három órán át, hogy az ízek jól összeérjenek.

A csicseriborsós, fűszeres curry is igazi különlegesség. Miközben fő, magába szívja az ízeket, a gyömbért, a kurkumát.

 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük