Túrós pite sok körtével - Így marad omlós a tésztája
A túrós pite körtével eleve sikerre ítéltetett. Ha karamelles öntettel kínálod, még több bókot kapsz.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Nem is gondolnád, milyen nőies lehet a fekete rúzs! »

Béna szemöldök, remegős tusvonal: ez sül ki belőle, ha a pasid sminkel ki »

Csak úgy emlegetik: a pucér pasis kampány »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A túrós pite körtével az idény nagy slágere. Érdemes egy-két órával a fogyasztás előtt megsütnöd, akkor a tészta még omlósabb lesz, az ízek pedig jobban összeérnek. Ez a recept szinte elronthatatlan.

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 3 cl víz
  • 1 csomag sütőpor

Töltelékhez

  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 citrom
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 4 körte
Recept idők

Elkészítés:

A tészta összeállítása előtt legalább egy órával vedd ki a hozzávalókat a hűtőből. Majd a sütőporral elkevert lisztet morzsold össze a vajjal, utána a porcukorral, a tejföllel és a vízzel gyúrd rugalmas tésztává. Tedd 15-20 percre a mélyhűtőbe. Ezt követően a tészta felét nyújtsd fél centis lappá.

A krémhez a friss túrót törd át krumplinyomón. A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját keverd a túróhoz, majd mehet hozzá a tejföl, a cukor, a vaníliás cukor, a citrom reszelt héja és egy csipet só. Verd kemény habbá a tojások fehérjét, és nagyon óvatosan azt is forgasd a krémhez.

A kedvenc pite- vagy tortaformádat zsírozd ki, szórd meg liszttel, és béleld ki a tésztával. Kend meg a krémmel, pakold rá a meghámozott, szeletekre vágott körtét. Tedd előmelegített sütőbe a tésztát, és 180 fokon, 30-35 perc alatt süsd szép pirosra.

Blog.hu ajánló