Túrós pite sok körtével - Így marad omlós a tésztája
A túrós pite körtével eleve sikerre ítéltetett. Ha karamelles öntettel kínálod, még több bókot kapsz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A túrós pite körtével az idény nagy slágere. Érdemes egy-két órával a fogyasztás előtt megsütnöd, akkor a tészta még omlósabb lesz, az ízek pedig jobban összeérnek. Ez a recept szinte elronthatatlan.

Túrós pite körtével

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 3 cl víz
  • 1 csomag sütőpor

Töltelékhez

  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 citrom
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 4 körte
Recept idők

Elkészítés:

A tészta összeállítása előtt legalább egy órával vedd ki a hozzávalókat a hűtőből. Majd a sütőporral elkevert lisztet morzsold össze a vajjal, utána a porcukorral, a tejföllel és a vízzel gyúrd rugalmas tésztává. Tedd 15-20 percre a mélyhűtőbe. Ezt követően a tészta felét nyújtsd fél centis lappá.

A krémhez a friss túrót törd át krumplinyomón. A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját keverd a túróhoz, majd mehet hozzá a tejföl, a cukor, a vaníliás cukor, a citrom reszelt héja és egy csipet só. Verd kemény habbá a tojások fehérjét, és nagyon óvatosan azt is forgasd a krémhez.

A kedvenc pite- vagy tortaformádat zsírozd ki, szórd meg liszttel, és béleld ki a tésztával. Kend meg a krémmel, pakold rá a meghámozott, szeletekre vágott körtét. Tedd előmelegített sütőbe a tésztát, és 180 fokon, 30-35 perc alatt süsd szép pirosra.

Ezt is szeretjük