Töltött palacsinta paradicsomos mártásban
Ami Mexikónak az enchiladas, az Olaszországnak a manicotti, töltött tészta, jó sok szósszal megsütve.
A manicotti nem egy bonyolult étel, ha sütöttél már palacsintát, és össze tudsz keverni pár dolgot, akkor jó esélyeid vannak arra, hogy sikerülni fog.
Tejszínes öntettel is kipróbálhatod, egy kis baconnel és némi fokhagymával isteni lesz!
Manicotti
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 bögre liszt
- 3/4 bögrényi tej
- 1 tojás
- só
- olaj
A töltelékhez:
- 50 dkg ricotta - vagy túró
- 5 dkg reszelt parmezán
- 1 tojás
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- só, frissen őrölt bors
A szószhoz:
- 3 levél bazsalikom
- 2 szál friss petrezselyem
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy konzerv hámozott paradicsom
- olívaolaj
plusz reszelt sajt a szóráshoz
Elkészítés ideje:
60 perc.
Elkészítés menete:
Először készítsd el a paradicsomszószt: a fokhagymákat vágd minél apróbbra vagy reszeld le kislyukú reszelőn, pirítsd meg olívaolajon - ügyelj, hogy ne barnuljon meg -, majd pár perc múlva add hozzá a hámozott paradicsomot, a petrezselyem és a bazsalikom társaságában. Ha túl sűrűnek tűnik, adj hozzá egy kis vizet, ha túl hígnak, egy kis liszttel sűrítheted, ha pedig már szépen összeállt szósszá, vedd le a tűzről. Most jöhetnek a palacsinták: a hozzávalókat keverd sima, homogén masszává egy tálban, a tejet csak apránként add hozzá, ha már elég híg a massza, akkor nem kell belőle több.
Serpenyőben hevíts egy kis olajat, egy merőkanálnyit teríts a masszából a forró serpenyőbe, majd ha a tészta egyik oldala megpirult, fordítsd meg, szedd ki, majd ismételd ezt addig, amíg el nem fogy a massza. A töltelék hozzávalóit egyszerűen keverd össze, aztán töltsd meg vele egyenletesen a palacsintákat, és tekerd fel őket. Ha mindezzel kész vagy, a sütőt melegítsd elő 180 fokra, egy tűzálló tál aljában kend szét a paradicsomos szósz negyedét, majd tedd rá - szorosan egymás mellé - a palacsintákat, és öntsd rájuk a többi szószt. Az egészet szórd meg jó alaposan reszelt sajttal, majd told be a sütőbe nagyjából 20 percre, ha szépen ráolvadt és kicsit rápirult a sajt, már biztosan jó is.
A tökéletes pizza nyomában
Ha már olasz ételekről esett szó, nézd meg, hogyan készítheted tökéletesre a világ legkedveltebb, Itáliából származó ételét, a pizzát!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- tojás
- csirke
Tudod, mi az a bújtatott csirke?
- brokkoli
- karfiol
Fűszeres húsgolyók brokkolival
- csirke
- paradicsom