Padlizsános lecsó
Gyorsan elkészíthető, igazi nyári fogás a lecsó, amit feldobhatsz egy kis padlizsánnal is, ha nem ragaszkodsz a hagyományos ízekhez.
A lecsót nemcsak befőttesüvegből, a kamrából nyerheted, hanem frissen is elkészítheted. Nem kell ragaszkodnod a hagyományokhoz, a paradicsom és a paprika mellé csempéssz bele egy kevés padlizsánt is.
A francia lecsó, a ratatouille is nagyon hasonló, igaz, azt sütőben sütik, és kevésbé leveses a magyar változatnál.
Padlizsános lecsó
Hozzávalók:
- 1 közepes padlizsán
- 4 paprika
- 3 paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- só
- bors
- olívaolaj
A padlizsánt vágd félbe, majd karikázd fel. A paradicsomot és a paprikát vágd azonos nagyságúra. Mivel mindhárom zöldség körülbelül azonos víztartalommal bír, egyszerre főnek meg. A hagymát is aprítsd fel, de nem szükséges nagyon kicsire vágnod.
Olívaolajon párold üvegesre a hagymát, majd dobd hozzá a zöldségeket. Kicsit pirítsd meg őket, adj hozzá borsot és sót, majd fedő alatt párold. Elég nekik 15 perc. Ha készen van, vedd le a tűzről, és már tálalhatod is.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- paprika
- paradicsom
Így tedd el a lecsót
- krumpli
- egytálétel
Nyári rakott krumpli sajttal és fűszerekkel
- paradicsom
- egytálétel