Puha, többmagos pogácsa a nagyi sikerreceptje szerint - Így lesz tökéletes a kelt tészta
Persze, hogy a sajt sem hiányozhat a foszlós, többmagos pogácsából!

Puha, többmagos pogácsa a nagyi sikerreceptje szerint - Így lesz tökéletes a kelt tészta
Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

6 könnyen kezelhető frizura, aminél előny, ha egy kicsit hullámos a hajad »

5 divatos kabátfazon, ami karcsúsít, és elfedi a pocakot »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A többmagos pogácsa tésztája nagyon könnyű, és még két nap múlva is olyan finom, mint rögtön sütés után. Hajtogatni nem kell, keleszteni viszont igen. A kiadós sós süti remek vendégváró, de főzelékekhez, gazdag levesekhez is remek választás.

Hozzávalók 40 darabhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg sajt
  • 2 dl tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 0.5 dl tej
  • 2 evőkanál tökmag
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 evőkanál napraforgómag (pirított, hántolt)
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 teáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, rakd hozzá a cukrot és az élesztőt. Várj tíz percig, amíg jól megemelkedik. A lisztet morzsold össze a szobahőmérsékletű vajjal, add hozzá a megkelt élesztőt, a tejfölt, a sót, a reszelt sajtot, és gyúrd össze. Akkor jó, ha a tészta rugalmas, elválik a kezedtől és az edény falától. Ha túl lágy, rakj még hozzá lisztet. Takard le konyharuhával, és pihentesd fél órán át.
 

Ezt követen a tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki ujjnyi vastagra. Szaggasd ki tetszőleges méretű kiszúróval, és rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejét kend meg tojássárgával és szórd meg magvakkal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 20 perc alatt.

Blog.hu ajánló