Puha, többmagos pogácsa a nagyi sikerreceptje szerint - Így lesz tökéletes a kelt tészta
Persze, hogy a sajt sem hiányozhat a foszlós, többmagos pogácsából!

Puha, többmagos pogácsa a nagyi sikerreceptje szerint - Így lesz tökéletes a kelt tészta
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Csodás úszó virágok az esküvőn: látványos dekoráció a vacsoraasztalra »

A legjobb szemüvegkeret az arcformádhoz - Így állapítsd meg, melyik illik hozzád! »

Így szűkítsd be a farmered szárát, ha nem elég passzentos - Nőiesebb lesz tőle »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A többmagos pogácsa tésztája nagyon könnyű, és még két nap múlva is olyan finom, mint rögtön sütés után. Hajtogatni nem kell, keleszteni viszont igen. A kiadós sós süti remek vendégváró, de főzelékekhez, gazdag levesekhez is remek választás.

Hozzávalók 40 darabhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg sajt
  • 2 dl tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 0.5 dl tej
  • 2 evőkanál tökmag
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 evőkanál napraforgómag (pirított, hántolt)
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 teáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, rakd hozzá a cukrot és az élesztőt. Várj tíz percig, amíg jól megemelkedik. A lisztet morzsold össze a szobahőmérsékletű vajjal, add hozzá a megkelt élesztőt, a tejfölt, a sót, a reszelt sajtot, és gyúrd össze. Akkor jó, ha a tészta rugalmas, elválik a kezedtől és az edény falától. Ha túl lágy, rakj még hozzá lisztet. Takard le konyharuhával, és pihentesd fél órán át.
 

Ezt követen a tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki ujjnyi vastagra. Szaggasd ki tetszőleges méretű kiszúróval, és rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejét kend meg tojássárgával és szórd meg magvakkal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 20 perc alatt.

Blog.hu ajánló