Puha, többmagos pogácsa a nagyi sikerreceptje szerint - Így lesz tökéletes a kelt tészta
Persze, hogy a sajt sem hiányozhat a foszlós, többmagos pogácsából!

Puha, többmagos pogácsa a nagyi sikerreceptje szerint - Így lesz tökéletes a kelt tészta
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A többmagos pogácsa tésztája nagyon könnyű, és még két nap múlva is olyan finom, mint rögtön sütés után. Hajtogatni nem kell, keleszteni viszont igen. A kiadós sós süti remek vendégváró, de főzelékekhez, gazdag levesekhez is remek választás.

Többmagos pogácsa

Hozzávalók 40 darabhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg sajt
  • 2 dl tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 0.5 dl tej
  • 2 evőkanál tökmag
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 evőkanál napraforgómag (pirított, hántolt)
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, rakd hozzá a cukrot és az élesztőt. Várj tíz percig, amíg jól megemelkedik. A lisztet morzsold össze a szobahőmérsékletű vajjal, add hozzá a megkelt élesztőt, a tejfölt, a sót, a reszelt sajtot, és gyúrd össze. Akkor jó, ha a tészta rugalmas, elválik a kezedtől és az edény falától. Ha túl lágy, rakj még hozzá lisztet. Takard le konyharuhával, és pihentesd fél órán át.
 

Ezt követen a tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki ujjnyi vastagra. Szaggasd ki tetszőleges méretű kiszúróval, és rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejét kend meg tojássárgával és szórd meg magvakkal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 20 perc alatt.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük