30 perces tejszínes-mustáros pulykamell
Gyors vacsora
Strapás nap után egyszerű, meleg fogásra vágysz? A tejszínes-mustáros pulykamell mindig nyerő.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Már megint egy idióta farmer, amiben csak felfázni lehet »

Disney-hercegnőnek öltözhet az ara, nemcsak annak érezheti magát »

Csodásan bánik a testével a ducinak tartott balerina »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ilyen ízletes tejszínes-mustáros pulykamellet bolti mártásból nem tudsz készíteni. A fűszerek mennyiségét, a mustár fajtáját igazítsd az ízlésedhez. Rizzsel, salátával kínáld. Ha marad a zamatos fogásból, csomagold el másnapra.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg pulykamellfilé
  • 3 dl főzőtejszín
  • 3 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál méz
  • bors
  • ételízesítő
  • étolaj
  • petrezselyemzöld
Recept idők

Elkészítés:

A pulykamellfilét mosd meg, vágd kisebb csíkokra vagy kockákra. Forrósíts kevés olajat, és tedd bele a húst, fehéredésig kevergesd. Közben szórd meg sóval, ételízesítővel és borssal. Ha a pulyka fehér, rakj rá mézet, és jól keverd össze, majd pirítsd meg.

Közben többször forgasd meg a húst. Amikor a lé elpárolog, a méz szép barnásra karamellizálódik, a pulyka pedig megpirul, vedd lejjebb a lángot, add hozzá a mustárt, öntsd rá a főzőtejszínt, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel. A legjobb, ha zsírosabb, 20%-os tejszínt teszel a mártásba. Forrald össze a hússal körülbelül öt perc alatt. 

Blog.hu ajánló