Házias, puha szedres lepény - Évtizedek óta ugyanúgy készül
A zamatos szeder nagyon jól illik egy igazi, nagyiféle kelt tésztás lepénybe.

Házias, puha szedres lepény - Évtizedek óta ugyanúgy készül
Nyereményjáték

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Tényleg jobbak a természetes, bio termékek a testnek? Kiderítettük! (x)

Jobbá tehetik szeretteid életét ezek a személyes ajándékok: mutatjuk, kinek mi jön jól (x)

Kétszer dúsabb és fényes lesz a hajad: otthoni praktikákat és egy szert mutatunk! (x)

beauty and style

Ezt mindenki rosszul csinálja hajmosáskor: te hova viszed fel a sampont? »

Gyors frizurák sapka alá, nemcsak hosszú hajból - Videós útmutató »

Így viseld a kockás inget télen: 5 nőies outfit hideg napokra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha rajongsz a régimódi, házias édességekért, feltétlenül próbáld ki a szedres lepényt. A nagyi még falusi barátnőjétől kapta a receptet, és azóta az egész család így készíti. Ez a süti az édes és a savanyú tökéletes kombinációja. Az élénk színű gyümölcs nagyon csábítóvá teszi a desszertet. A tetejére még mandulát is szórhatsz.

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 40 dkg liszt
  • 35 dkg szeder
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 db tojás
  • 1.5 dkg élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, rakj hozzá egy teáskanál cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Futtasd fel körülbelül 10 perc alatt, azaz várd meg, míg jól megnő a térfogata. A lisztet szitáld egy tálba, majd öntsd hozzá az élesztőt, rakd hozzá a tojások sárgáját, a lágy, szobahőmérsékletű vajat, a vaníliát, az olajat és a maradék cukrot. Önts hozzá annyi tejet, hogy sima és lágy legyen a tészta állaga. A tojásfehérjéket verd kemény habbá egy csipet sóval, majd óvatosan forgasd a masszába.


Takard le a tésztát, és hagyd körülbelül 40 percig kelni. Ha a duplájára emelkedik, egyengesd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórd a tetejére a megmosott, lecsepegtetett szedret, és hintsd meg kevés cukorral. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon 35-40 perc alatt. 

Blog.hu ajánló