Házias, puha szedres lepény - Évtizedek óta ugyanúgy készül
A zamatos szeder nagyon jól illik egy igazi, nagyiféle kelt tésztás lepénybe.

Házias, puha szedres lepény - Évtizedek óta ugyanúgy készül
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Valamit nagyon tud ez a stílusos ikerpár, ami régen senkinek nem jött össze: cseppet sem gagyi, ahogy összeöltöznek »

Ezért néznek ki a japán nők 20 évvel fiatalabbnak a koruknál: így kövesd a rutinjukat »

Beindítja a fogyást és feltölti a vitaminraktárakat: rostban gazdag smoothie répával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha rajongsz a régimódi, házias édességekért, feltétlenül próbáld ki a szedres lepényt. A nagyi még falusi barátnőjétől kapta a receptet, és azóta az egész család így készíti. Ez a süti az édes és a savanyú tökéletes kombinációja. Az élénk színű gyümölcs nagyon csábítóvá teszi a desszertet. A tetejére még mandulát is szórhatsz.

Szedres lepény

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 40 dkg liszt
  • 35 dkg szeder
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 db tojás
  • 1.5 dkg élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, rakj hozzá egy teáskanál cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Futtasd fel körülbelül 10 perc alatt, azaz várd meg, míg jól megnő a térfogata. A lisztet szitáld egy tálba, majd öntsd hozzá az élesztőt, rakd hozzá a tojások sárgáját, a lágy, szobahőmérsékletű vajat, a vaníliát, az olajat és a maradék cukrot. Önts hozzá annyi tejet, hogy sima és lágy legyen a tészta állaga. A tojásfehérjéket verd kemény habbá egy csipet sóval, majd óvatosan forgasd a masszába.


Takard le a tésztát, és hagyd körülbelül 40 percig kelni. Ha a duplájára emelkedik, egyengesd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórd a tetejére a megmosott, lecsepegtetett szedret, és hintsd meg kevés cukorral. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon 35-40 perc alatt. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük