A verhetetlen ropogós grillcsirke receptje
Isteni fűszerezéssel
Használd ki, hogy itt a grillszezon. Hívd át a barátokat, és süssetek ropogós csirkét a hétvégén!

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

beauty and style

Magas sarkú cipő pamutzoknival: egyre többen hordják így »

Gyors smink, amire hétfő reggel is lesz időd: eltünteti a hétvége nyomait »

Kiszáradt a kezed? Egy házi pakolás, ami segít, mielőtt kisebesedne »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egészben sült grillcsirke az egyik legideálisabb hétvégi ebéd. Az átlagos fogást pedig néhány fűszerrel és grillezéssel még ízletesebbé teheted.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,5 kg grillezni való csirke
  • 15 dkg vaj
  • 5 szál zsálya
  • 5 szál kakukkfű
  • 5 szál bazsalikom
  • 0,5 citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét készítsd elő: mosd meg, a hasüregét se hagyd ki, majd töröld szárazra papírtörlővel. Ha a bőrön találsz szőröket, távolítsd el. A zöldfűszereket is mosd meg, majd vágd apróra.

A vajat tedd mikróba, és addig melegítsd, amíg folyós állagú nem lesz. Ekkor keverd hozzá a fél citrom levét, a sót, a borsot és az apróra vágott zöldfűszereket. Óvatosan lazítsd meg a csirke bőrét, és kend alá a keveréket, majd egyenletesen az egész húson oszlasd el a fűszervajat. A csirke hasüregét is sózd be jó alaposan. Ha szereted a zöldfűszerek kellemes ízét, ide is rakhatsz egy marékkal. Arra ügyelj, hogy ne tömd meg túlságosan.

Tedd a húst a grillre, és süsd meg szép pirosra. Ha a csirkét sütőben sütöd, mindenképpen tegyél alá egy edényt, hogy a zsírja abba csöpögjön. Körülbelül másfél óra után érdemes ellenőrizni, hogy elkészült-e a hús. Szúrj kést a combjába, és ha a belőle kifolyó lé tiszta, akkor nyert ügyed van. Ha még nem szép piros a csirke, állítsd magasabb fokozatra a grillt, és süsd ropogósra.

Tálaláskor az összegyűlt zsírral még megkenheted a csirkét. Nyáron grillezett zöldségekkel vagy salátaágyon is kínálhatod.

Blog.hu ajánló