A verhetetlen ropogós grillcsirke receptje
Isteni fűszerezéssel
Használd ki, hogy itt a grillszezon. Hívd át a barátokat, és süssetek ropogós csirkét a hétvégén!

Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

Kényeztető fürdőbomba házilag: hideg, téli estéken a legjobb barátod lesz »

Bombabiztos módszer a csizma szagtalanítására: csak 2 dolog kell hozzá »

Így használd a fahéjat az esküvőn: csodás dekoráció lehet belőle »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egészben sült grillcsirke az egyik legideálisabb hétvégi ebéd. Az átlagos fogást pedig néhány fűszerrel és grillezéssel még ízletesebbé teheted.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,5 kg grillezni való csirke
  • 15 dkg vaj
  • 5 szál zsálya
  • 5 szál kakukkfű
  • 5 szál bazsalikom
  • 0,5 citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét készítsd elő: mosd meg, a hasüregét se hagyd ki, majd töröld szárazra papírtörlővel. Ha a bőrön találsz szőröket, távolítsd el. A zöldfűszereket is mosd meg, majd vágd apróra.

A vajat tedd mikróba, és addig melegítsd, amíg folyós állagú nem lesz. Ekkor keverd hozzá a fél citrom levét, a sót, a borsot és az apróra vágott zöldfűszereket. Óvatosan lazítsd meg a csirke bőrét, és kend alá a keveréket, majd egyenletesen az egész húson oszlasd el a fűszervajat. A csirke hasüregét is sózd be jó alaposan. Ha szereted a zöldfűszerek kellemes ízét, ide is rakhatsz egy marékkal. Arra ügyelj, hogy ne tömd meg túlságosan.

Tedd a húst a grillre, és süsd meg szép pirosra. Ha a csirkét sütőben sütöd, mindenképpen tegyél alá egy edényt, hogy a zsírja abba csöpögjön. Körülbelül másfél óra után érdemes ellenőrizni, hogy elkészült-e a hús. Szúrj kést a combjába, és ha a belőle kifolyó lé tiszta, akkor nyert ügyed van. Ha még nem szép piros a csirke, állítsd magasabb fokozatra a grillt, és süsd ropogósra.

Tálaláskor az összegyűlt zsírral még megkenheted a csirkét. Nyáron grillezett zöldségekkel vagy salátaágyon is kínálhatod.

Blog.hu ajánló