A verhetetlen ropogós grillcsirke receptje
Isteni fűszerezéssel
Használd ki, hogy itt a grillszezon. Hívd át a barátokat, és süssetek ropogós csirkét a hétvégén!

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

Ez történik a testünkben köhögéskor - Rengeteg minden állhat a háttérben (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

12 modell, aki elmúlt 40 és visszatért a kifutóra: a 20 éveseket is lepipálják »

3 haslapító módszer, amihez csak egy törölközőre és néhány szabad percre lesz szükséged »

Az isteni Marilyn ilyen dögös volt nadrágban: nemcsak szoknyában imádták a pasik »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egészben sült grillcsirke az egyik legideálisabb hétvégi ebéd. Az átlagos fogást pedig néhány fűszerrel és grillezéssel még ízletesebbé teheted.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,5 kg grillezni való csirke
  • 15 dkg vaj
  • 5 szál zsálya
  • 5 szál kakukkfű
  • 5 szál bazsalikom
  • 0,5 citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét készítsd elő: mosd meg, a hasüregét se hagyd ki, majd töröld szárazra papírtörlővel. Ha a bőrön találsz szőröket, távolítsd el. A zöldfűszereket is mosd meg, majd vágd apróra.

A vajat tedd mikróba, és addig melegítsd, amíg folyós állagú nem lesz. Ekkor keverd hozzá a fél citrom levét, a sót, a borsot és az apróra vágott zöldfűszereket. Óvatosan lazítsd meg a csirke bőrét, és kend alá a keveréket, majd egyenletesen az egész húson oszlasd el a fűszervajat. A csirke hasüregét is sózd be jó alaposan. Ha szereted a zöldfűszerek kellemes ízét, ide is rakhatsz egy marékkal. Arra ügyelj, hogy ne tömd meg túlságosan.

Tedd a húst a grillre, és süsd meg szép pirosra. Ha a csirkét sütőben sütöd, mindenképpen tegyél alá egy edényt, hogy a zsírja abba csöpögjön. Körülbelül másfél óra után érdemes ellenőrizni, hogy elkészült-e a hús. Szúrj kést a combjába, és ha a belőle kifolyó lé tiszta, akkor nyert ügyed van. Ha még nem szép piros a csirke, állítsd magasabb fokozatra a grillt, és süsd ropogósra.

Tálaláskor az összegyűlt zsírral még megkenheted a csirkét. Nyáron grillezett zöldségekkel vagy salátaágyon is kínálhatod.

Blog.hu ajánló