Top 9 rántott étel receptje, képpel

Bevált fogások

A friss, forró, roppanós bunda alatt megbúvó omlós finomságok egyszerűen mindenki kedvencei.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hazai háztartások jelentős részében elképzelhetetlen a vasárnapi ebéd valamilyen rántott fogás nélkül, de ünnepnapokon vagy hétköznapokon is előszeretettel fogyasztunk ilyeneket. Népszerűségük legalább száz éve töretlen, sőt, bizonyos források szerint már közel háromszáz éve is ismerhettük a kívül ropogós bundával felvértezett, belül pedig finom, omlós ételeket.

A kijevi csirkemell a macerásabb bundások közé tartozik, már ami a készítését illeti, de egyáltalán nem olyan vészes, mint amilyennek elsőre látszik, és munkádat minden bizonnyal elégedett és jóllakott mosollyal nyugtázza majd mindenki.

Az alapváltozat, minden rántott étel alfája és omegája, a klasszikus Wienerschnitzel eredetileg borjúhúsból készül, de sertéskarajból készítve is közel ugyanolyan finom.

A cordon bleu a hazai étkeztetés mostohagyermeke. Ha egy étlapon sikerült jól leírni, már azért minimum pezsgőt szokás bontani, ha pedig ráadásul minőségi alapanyagokból rakják össze, akkor a Forma-1-re hajazó pezsgőlocsolást rendezhetsz. Ezért is jobb, ha nem bízod a véletlenre, és magad készíted el.

A rántott csirkecomb esetében a dobverő, vagyis az alsócomb egyértelmű fölényt élvez idehaza, sokan el sem tudják képzelni másképp a rántott csirkét, de te ne ess ebbe a hibába, használd a felsőcombot is, sőt, ha van kedved, dobd fel a húst egy kis sajtos töltelékkel!

A hal is tökéletesen alkalmas arra, hogy panírba csomagold, majd forró olajban kisüsd, legyen tavi, folyami, hazai vagy tengeri, szinte erre van kitalálva: hamar átsül, és garantáltan omlós lesz a belseje.

A hazai konyhák abszolút kedvence a csirkemell, pedig nagyon könnyen unalmas ételt lehet belőle varázsolni. Hogy veled ez ne fordulhasson elő, vess be néhány egyszerű, de nagyszerű praktikát - mint például a tejben áztatás -, vagy spékeld meg egy kis mediterrán hangulattal a megszokott ételt!

Egy bizonyos gyorsétterem hamar beleégette a köztudatba, hogy a csíkokra vágott, panírozott csirkemell bizony több, mint remek dolog, kisebb összejöveteleken tökéletes fogás lehet, hiszen snackként ugyanúgy bevetheted, mint normál fogásként, a készítése pedig semmivel sem bonyolultabb, mint egészben sütött társaié.

Bizonyára veled is előfordult már, hogy az eredetileg rántott sajtnak tervezett étel az olajban végül bundára és olajban szétesett sajtra oszlott. Cseppet se aggódj, a dupla panírozással és egy jobb minőségű, kemény sajttal biztosra mehetsz!

A zöldségfélék is helyet kaptak a felsorolásban, hiszen a vegetáriánusok és a húsokat mérsékelten fogyasztók sem szeretnek kimaradni a jóból, tulajdonképp bármit, amit a piacon vagy a kertben találsz, megmárthatsz a liszt-tojás-zsemlemorzsa szentháromságában, akár a tököt is.

Hazai kedvencek, ha már telítődtél a panírral

Bár eredetileg nem magyar találmány a bundában sült étel, jó eséllyel nálunk a legnagyobb az egy főre jutó rántott fogások aránya, ezért könnyen belátható, hogy ezt a műfajt bizony mi fejlesztettük tökéletes szintre, ahogyan még sok más remek receptet is, melyeket képgalériánkban megtalálsz.

A legkedveltebb hazai specialitások

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük