Rakott karfiol tejföllel és prézlivel
A rakott karfiol remek étel, egészséges, finom, laktató, és gyorsan elkészülsz vele.
A karfiolt egész évben megvásárolhatod bármelyik piacon. Telis-tele van C-vitaminnal, úgyhogy az influenzajárvány közeledtével érdemes minél többet fogyasztanod belőle, főve, sütve és nyersen is.


Ha nincs otthon zsemlemorzsa, de akad egy szárazabb zsemle vagy kenyér, akkor reszeld le azt, úgy még talán finomabb is!
Rakott karfiol
Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol
- 10 dkg vaj
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 3 dl tejföl
- 1 tojás
- 2 evőkanálnyi olaj
- só, bors
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
A karfiolt szedd rózsákra, mosd át alaposan, majd enyhén sós vízben főzd félpuhára. A tejfölt és a tojást keverd össze, sózd meg kedved szerint, majd tedd félre. A zsemlemorzsát pirítsd meg egy serpenyőben. Amíg pirul, végy elő egy tűzálló tálat, és vajazd ki. Ha szép barnára pirult a morzsa, szórd a felét a tálba.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Erre szórd a karfiolrózsákat, azokra darabold a vajat, majd a tetejükre a tejfölt, és végül annak a tetejére a többi morzsát. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és süsd meg az egészet, ha a tejföl már megpirult, biztos lehetsz benne, hogy elkészült.
Rakottas ételek mindenkorra
OLVASD EL EZT IS!

- sajt
- tészta
Rokfortos rakott tészta

- tészta
- túró
Kapros-túrós tészta kolbásszal

- brokkoli
- saláták, zöldséges ételek