A klasszikus Margherita-pizza
A legegyszerűbb és egyben a legnagyszerűbb feltét, amivel valaha pizzát készítettek.
Az olasz nemzeti színekben pompázó feltétet először Margherita királyné látogatásának örömére készítette el egy nápolyi séf, és rögtön el is nyerte az előkelőség tetszését.
Jellemzően kerek formájú fogásként ismert, de nem baj, ha a tésztával az egész tepsit kitöltöd, szögletes verzióban is ugyanolyan finom, sőt, a forma rusztikus bája talán még fel is dobja ezt az ételt.
Pizza Margherita
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 40 dkg mozzarella sajt
- 40 dkg hámozott paradicsom
- 2/3 csomag friss élesztő
- 1,5 dl langyos tej
- 1 csokor friss bazsalikom
- 2 dl víz
- só, cukor
- olívaolaj
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
Egy rendes pizza kelt tésztából készül, ezért ezzel érdemes kezdened. A tejet egy kis bögrében melegítsd fel kissé, keverj bele egy teáskanálnyi cukrot, majd törd bele az élesztőt, és meleg helyen futtasd fel.
Amint az élesztőgombák elkezdtek dolgozni, és ennek látható eredménye van, öntsd a liszthez a bögre tartalmát. Adj hozzá három evőkanálnyit az olajból, sózd meg kicsit, és a víz folyamatos adagolása mellett gyúrd szép nagy gombóccá - akkor jó, ha nem tapad le a tálban. Ekkor szórj a tetejére egy kis lisztet, fedd le egy konyharuhával, tedd meleg helyre, és várd meg, amíg szépen megkel.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Miután ez megtörtént, dolgozd meg alaposan, gyúrd át többször is, majd negyed órára még tedd félre. Ezalatt előkészítheted a feltétet: a paradicsomot egy tálkában törd össze - némi olívaolaj és egy gerezd tört fokhagyma is elfér mellette -, a sajtot vágd szép karikákra, a bazsalikomot pedig tetszés szerint darabold fel. A sütőt melegítsd elő 220 fokra.
Egy tepsibe tegyél sütőpapírt. A masszát nyújtsd kívánatos méretűre, majd helyezd el a tepsiben. Elsőként a paradicsomot kend szét a tésztán, arra jöjjön a sajt, végül pedig a bazsalikom. Ha mindenki fenn van, told be a sütőbe, és körülbelül 15 perc elteltével már kész is a fejedelmi lakoma.
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- tészta
Marhahúsos lasagne
- gomba
- tészta
Gyors olasz spagetti
- hagyma
- tészta