A klasszikus Margherita-pizza
Tésztarecepttel
A legegyszerűbb és egyben a legnagyszerűbb feltét, amivel valaha pizzát készítettek.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olasz nemzeti színekben pompázó feltétet először Margherita királyné látogatásának örömére készítette el egy nápolyi séf, és rögtön el is nyerte az előkelőség tetszését.

Jellemzően kerek formájú fogásként ismert, de nem baj, ha a tésztával az egész tepsit kitöltöd, szögletes verzióban is ugyanolyan finom, sőt, a forma rusztikus bája talán még fel is dobja ezt az ételt.

Pizza Margherita

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg mozzarella sajt
  • 40 dkg hámozott paradicsom
  • 2/3 csomag friss élesztő
  • 1,5 dl langyos tej
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 2 dl víz
  • só, cukor
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

Egy rendes pizza kelt tésztából készül, ezért ezzel érdemes kezdened. A tejet egy kis bögrében melegítsd fel kissé, keverj bele egy teáskanálnyi cukrot, majd törd bele az élesztőt, és meleg helyen futtasd fel.

Amint az élesztőgombák elkezdtek dolgozni, és ennek látható eredménye van, öntsd a liszthez a bögre tartalmát. Adj hozzá három evőkanálnyit az olajból, sózd meg kicsit, és a víz folyamatos adagolása mellett gyúrd szép nagy gombóccá - akkor jó, ha nem tapad le a tálban. Ekkor szórj a tetejére egy kis lisztet, fedd le egy konyharuhával, tedd meleg helyre, és várd meg, amíg szépen megkel.

Miután ez megtörtént, dolgozd meg alaposan, gyúrd át többször is, majd negyed órára még tedd félre. Ezalatt előkészítheted a feltétet: a paradicsomot egy tálkában törd össze - némi olívaolaj és egy gerezd tört fokhagyma is elfér mellette -, a sajtot vágd szép karikákra, a bazsalikomot pedig tetszés szerint darabold fel. A sütőt melegítsd elő 220 fokra.

Egy tepsibe tegyél sütőpapírt. A masszát nyújtsd kívánatos méretűre, majd helyezd el a tepsiben. Elsőként a paradicsomot kend szét a tésztán, arra jöjjön a sajt, végül pedig a bazsalikom. Ha mindenki fenn van, told be a sütőbe, és körülbelül 15 perc elteltével már kész is a fejedelmi lakoma.

Ezt is szeretjük