A klasszikus Margherita-pizza

Tésztarecepttel

A legegyszerűbb és egyben a legnagyszerűbb feltét, amivel valaha pizzát készítettek.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olasz nemzeti színekben pompázó feltétet először Margherita királyné látogatásának örömére készítette el egy nápolyi séf, és rögtön el is nyerte az előkelőség tetszését.

Jellemzően kerek formájú fogásként ismert, de nem baj, ha a tésztával az egész tepsit kitöltöd, szögletes verzióban is ugyanolyan finom, sőt, a forma rusztikus bája talán még fel is dobja ezt az ételt.

Pizza Margherita

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg mozzarella sajt
  • 40 dkg hámozott paradicsom
  • 2/3 csomag friss élesztő
  • 1,5 dl langyos tej
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 2 dl víz
  • só, cukor
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

Egy rendes pizza kelt tésztából készül, ezért ezzel érdemes kezdened. A tejet egy kis bögrében melegítsd fel kissé, keverj bele egy teáskanálnyi cukrot, majd törd bele az élesztőt, és meleg helyen futtasd fel.

A legfinomabb olasz tészták receptjei képekkel

Nézegess képeket!

Elolvasom

Amint az élesztőgombák elkezdtek dolgozni, és ennek látható eredménye van, öntsd a liszthez a bögre tartalmát. Adj hozzá három evőkanálnyit az olajból, sózd meg kicsit, és a víz folyamatos adagolása mellett gyúrd szép nagy gombóccá - akkor jó, ha nem tapad le a tálban. Ekkor szórj a tetejére egy kis lisztet, fedd le egy konyharuhával, tedd meleg helyre, és várd meg, amíg szépen megkel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Miután ez megtörtént, dolgozd meg alaposan, gyúrd át többször is, majd negyed órára még tedd félre. Ezalatt előkészítheted a feltétet: a paradicsomot egy tálkában törd össze - némi olívaolaj és egy gerezd tört fokhagyma is elfér mellette -, a sajtot vágd szép karikákra, a bazsalikomot pedig tetszés szerint darabold fel. A sütőt melegítsd elő 220 fokra.

Egy tepsibe tegyél sütőpapírt. A masszát nyújtsd kívánatos méretűre, majd helyezd el a tepsiben. Elsőként a paradicsomot kend szét a tésztán, arra jöjjön a sajt, végül pedig a bazsalikom. Ha mindenki fenn van, told be a sütőbe, és körülbelül 15 perc elteltével már kész is a fejedelmi lakoma.

Ezt is szeretjük