Paradicsomos, spenótos saláta: tökéletes vacsora lehet belőle pár perc alatt
Ha úgy érzed, szükség van vitamin-utánpótlásra, a paradicsomos-spenótos saláta remek választás.

A salátától is jóllakhatsz, ha megfelelően válogatod össze a hozzávalókat. A paradicsomos-spenótos változat zöldségekben gazdag, kalóriaszegény és nagyon finom. Az egyszerű, fűszeres öntet sokat dob rajta. Önmagában is remek vacsora, de húsok mellé vagy pirítóssal is kínálhatod.
Paradicsomos, spenótos saláta
Hozzávalók 4 személyre
- 2 bögre spenót
- 20 dkg paradicsom
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 db avokádó
- 1 db sárgarépa
- 1 db kaliforniai paprika
- 0.5 dl olívaolaj
- 1 teáskanál citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldségeket mosd meg, a spenótot rakd egy nagyobb tál aljára. Reszeld le a megtisztított répát, a paprikát szeleteld vékony csíkokra. Az avokádót pucold meg, a magját távolítsd el, és vágd fel tetszés szerint. A nagyobb paradicsomokat is szeletelheted. Rakd a zöldségeket a spenótra.
Az öntethez keverd össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a citrom levét, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot. Locsold meg vele a zöldségeket, kicsit össze is forgathatod. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
Mangóval is feldobhatod a különféle zöldségeket, jól passzolnak egymáshoz a sós és a savanykás ízek.