Házi, mini, paradicsomos pizza kolbásszal és sajttal: a tészta olasz recept szerint készül
A mini pizza remek partifalat, tökéletes választás, ha nagyobb társaság érkezik, és nem a megszokott sós sütiket kínálnád.
Otthon is bátran próbálkozz pizzasütéssel, semmivel nem nehezebb, mint a legtöbb kelt tészta. Ezzel a recepttel mindig jól sikerül, és másnapra sem szárad ki. Nagyon fontos, hogy jó forró sütőbe dugd a tésztát, és lehetőleg az alsó-felső sütési módot válaszd. A tetejére bármit tehetsz, de kolbásszal és sok sajttal mindig nyerő.
Mini pizza
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 10 dkg sajt
- 3 dl víz
- 2.5 dkg élesztő
- 2 dl paradicsomszósz
- 1.5 dl olaj
- 1 teáskanál cukor
- só
- bazsalikom
Elkészítés:
A vizet langyosítsd meg, majd rakd bele a cukrot és az élesztőt. Várd meg, amíg felfut, azaz jól megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szórd egy tálba, add hozzá az élesztőt, a sót, az olajat és a bazsalikomot. Jól gyúrd össze, akkor jó a tészta, ha lágy, de nem ragad a kezedhez. Ha szükséges, adj még hozzá lisztet. Takard le konyharuhával, és keleszd körülbelül egy órán át.
Amikor a tészta a duplájára nő, lisztezett felületen gyúrd át, és oszd három-négy részre. Mindegyiket nyújtsd ki fél centi vastagra, majd szaggass korongokat. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend meg a paradicsomszósszal. A tetejére rakj kolbászt, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd körülbelül öt-tíz percig.
Kép: Getty Images.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció