Házi, mini, paradicsomos pizza kolbásszal és sajttal: a tészta olasz recept szerint készül
A mini pizza remek partifalat, tökéletes választás, ha nagyobb társaság érkezik, és nem a megszokott sós sütiket kínálnád.

mini-pizza
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

10 tipp a tiszta arcbőrért: egyszerű lépések az instant szépségért »

Az öt legjobb esküvős film, amiktől még jobban várod majd a lagzid »

10 évet leradíroz a bőrről ez a házi arcmaszk, ha hetente használod: a japán nők esküsznek rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Otthon is bátran próbálkozz pizzasütéssel, semmivel nem nehezebb, mint a legtöbb kelt tészta. Ezzel a recepttel mindig jól sikerül, és másnapra sem szárad ki. Nagyon fontos, hogy jó forró sütőbe dugd a tésztát, és lehetőleg az alsó-felső sütési módot válaszd. A tetejére bármit tehetsz, de kolbásszal és sok sajttal mindig nyerő. 

Mini pizza

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg sajt
  • 3 dl víz
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2 dl paradicsomszósz
  • 1.5 dl olaj
  • 1 teáskanál cukor
  • bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A vizet langyosítsd meg, majd rakd bele a cukrot és az élesztőt. Várd meg, amíg felfut, azaz jól megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szórd egy tálba, add hozzá az élesztőt, a sót, az olajat és a bazsalikomot. Jól gyúrd össze, akkor jó a tészta, ha lágy, de nem ragad a kezedhez. Ha szükséges, adj még hozzá lisztet. Takard le konyharuhával, és keleszd körülbelül egy órán át. 

Amikor a tészta a duplájára nő, lisztezett felületen gyúrd át, és oszd három-négy részre. Mindegyiket nyújtsd ki fél centi vastagra, majd szaggass korongokat. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend meg a paradicsomszósszal. A tetejére rakj kolbászt, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd körülbelül öt-tíz percig.

 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük