Különleges spárgás rizottó
Használd ki a spárgaszezont, és készítsd el ezt az egyszerű, mégis nagyon különleges ételt. Egy pohár fehérborral remek vacsora.
Ha május, akkor spárga, használd ki, hogy a piacokon ott a ropogós zöldség. Készíthetsz belőle krémlevest, de magában is megsütheted egy kis sajttal és tejszínnel.
Ha különleges fogásra vágysz, akkor készíts rizottót. Bár folyamatos jelenlétet kíván a konyhában, nem érdemes kihagyni. A rizottót csak kifejezetten erre való rizsből készítsd.
Spárgás rizottó
Hozzávalók:
- egy csomag zöld spárga
- 30 dkg rizottórizs
- 5 dkg vaj
- fél liter zöldségleves
- 2 dl fehérbor
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
A spárgák végét vág le, majd mosd meg őket. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, dinszteld meg a forró vajon, majd add hozzá a nem megmosott rizst. Pirítsd meg, és öntsd fel a szobahőmérsékletű borral. Addig főzd, amíg az alkohol el nem párolog, majd önts hozzá egy kevés levest.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Folyamatosan kevergesd, és mindig önts hozzá a levesből, ha elfőtt az előző adag. Ha a rizs már majdnem megfőtt, add hozzá az ujjnyi darabokra vágott spárgát, és főzd készre.
OLVASD EL EZT IS!
- rizs
- egytálétel