Hagyományos körözöttrecept
Kenheted kenyérre, mártogathatsz bele, a kellemes paprikás-túrós massza bárhogy jólesik.
Minden körözött alapja a túró, ez tulajdonképpen a legfontosabb összetevő, így jól válaszd meg, hogy milyet veszel. A legjobb, ha kétfélét használsz a készítéskor, így találod a receptben is.
A friss összetevőkből készített körözöttnek egyszerűen nincs párja.
Körözött
Hozzávalók:
- 250 g tehéntúró
- 250 g juhtúró
- 2-3 kávéskanál pirospaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1,5 dl tejföl
- 1 kávéskanál köménymag
- 1 kis csokor snidling
- só, bors
Elkészítés ideje:
15 perc.
Elkészítés menete:
A túrókat alaposan törd át egy szűrőn, hogy a kész étel majd jól kenhető, sima legyen. A vöröshagymát jó apróra kockázd fel, ügyelj arra, hogy nagyjából egyező méretű darabokat kapj. Ezután a túrókat keverd el a tejföllel, add hozzá a pirospaprikát, a köménymagot, valamint a hagymát, sózd és borsozd kedvednek megfelelően.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Pirospaprikát még adj hozzá, amíg nem kapsz megfelelő színt, ha megvan, akkor már csak a snidlinget kell belevágni, majd elkeverni. Ezután csak friss kenyér kell, és lehet is mártogatni vagy kenni. Paprikával is nagyon finom, akár úgy is, ha beletöltöd, és a zöldséget felkarikázod.
Még több hazai fogás!
Ha szereted a hagyományos magyaros ízeket, nézz be néhány ötletért képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!
- paprika
- saláták, zöldséges ételek
Bevált szerb recept: ajvár házilag készítve
- zöldséges
- nyár
Hűsítő, karcsúsító leves percek alatt
- csirke
- gomba